Bil och lastbil i frontalkrock vid Älvsborgsbron

En lastbil körde under fredagen mot färdriktningen och frontalkrockade med en personbil på Hisingssidan vid Älvsborgsbron. Olyckan skapade långa köer i trafiken då lastbilen behövde bärgas.
– Lastbilschauffören har uppgett att vägen som han brukar ta var avstängd och att han därför var tvungen att ta en annan väg, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 11.30 på fredagen. Tre enheter från räddningstjänsten och två ambulanser skickades till platsen, där en lastbil och personbil hade frontalkrockat vid Älvsborgsbron, på Hisingssidan.

– Det är en lastbil som har kört mot färdriktningen och krockat med en personbil. Lastbilen skulle köra upp på Älvsborgsbron vid Bräckemotet, men kom åt fel håll, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt Trafikledningscentralen Väst har tungbärgare varit plats för att ta hand om lastbilen. Under räddningsarbetet leddes trafiken i norrgående riktning om.

– Om man kör norrut på Älvsborgsbron så leds all trafik av vid Ivarsbergsmotet eller vid Bräckemotet mot Lundbytunneln. Man kommer inte vidare mot Torslanda utan att ta sig via Eriksberg först, berättade Dennis Weiler, trafikledare vid Trafik Göteborg.

ANNONS

Förklaringen: Vanliga vägen var avstängd

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg berättar att lastbilschauffören efter olyckan har lämnat en förklaring till hur olyckan kunde inträffa.

– Lastbilschauffören uppger att vägen som han brukar köra på var avstängd och han var tvungen att ta en annan väg och att han gjorde det långsamt och försiktigt. Det som han inte verkar ha tänkt på är att han då kom i motsatt färdriktning, säger Fuxborg.

Polisens presstalesman säger att han i nuläget inte har fått några rapporter om någon brottsmisstanke.

– Men jag misstänker att vi kommer att inleda någon form av förundersökning gällande vårdslöshet i trafik eller liknande, säger Thomas Fuxborg.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med olyckan.

ANNONS