Bergsjömordet: Tre män nu häktade för inblandning

Tre män sitter nu häktade sedan en 56-årig man hittats död i en lägenhet i Bergsjön. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för mord, men förnekar brott.

ANNONS
LocationBergsjön|

Det var under natten till måndag som polisen larmades till en bostad på Siriusgatan. Där hade en man påträffats avliden.

Enligt uppgift hade han deltagit i en fest under helgen. Där uppstod någon typ av bråk mellan honom och en kvinna.

Efter en stund lämnade 56-åringen platsen och gick hem.

Uppsökt i hemmet

En av utredarnas teorier är att flera personer därefter sökt upp offret i hans lägenhet och att det är i samband med detta besök som det grova våldsbrottet antas ha skett.

Initialt greps en man i 35-årsåldern. Successivt plockades ytterligare fyra misstänkta, varav tre kvinnor, in till förhör och anhölls.

ANNONS

Efter två dygn i arresten släpptes emellertid kvinnorna.

Under onsdagen greps dock ytterligare en man in, så antalet mordmisstänkta inför häktningsdomaren stannade slutligen vid tre.

Samförståndsgärning

– Vi anser att de här männen befunnit sig på platsen och att gärningen utförts tillsammans och i samförstånd, säger kammaråklagare Sara Toreskog.

Är det någon av dem som medger någon delaktighet i det som skett?

– Nej, allihop förnekar brott, svarar åklagaren.

Förutom 35-åringen (som yrkade på en förhandling inför öppna dörrar för att få ut sin version av det inträffade), handlar det om två män födda 1962 och 1988.

Den äldre har ett belastningsregister som omfattar 70 avsnitt. Gemensamt för de tre som häktades under torsdagen är att de umgåtts i missbrukarkretsar.

ANNONS