Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angeredstjej blev Miss Turkey

Jubel utbröt hemma i Angered när Amine Gülse, 21, vann skönhetstävlingen Miss Turkey. - Vi är fortfarande i chocktillstånd, förstår knappt vad som hänt, säger svägerskan Elida Bunjaku.

Se Amine Gülse vinna Miss Turkey 2014

Amine Gülse är född och uppvuxen i Angered och har både svenskt och turkiskt medborgarskap. Skönhetstävlingen är stor i landet och en av landets största TV-kanaler sände den.

- Just nu är hon den mest omtalade personen i Turkiet. Hon är med i största tidningarna, största tv-kanalerna, hemsidorna, ja hon är överallt, säger en sprudlande glad Elida Bunjaku.

Amine Gülses bästa vän Dennis Uzuner lyckades få tag i Amine strax efter segern.

- Jag pratade en mycket kort stund med henne, hann bara gratulera henne, säger han.

Tävlingen skulle ha hållits den 15 maj men efter gruvkatastrofen i Turkiet blev den uppskjuten till tisdagkvällen. Under tävlingen blev de 20 finalisterna tio, sedan var det endast fyra kvar. När Amina Gülses namn ropades upp som vinnare visste glädjen inga gränser.

- När hennes namn kom upp så vi höll på att välta ner hela lägenheten, säger Elida Bunjaku.

- Nu sitter vi och tittar om och om igen på videon där de delar ut priset. Försöker förstå att det här är på riktigt, fortsätter hon.

I och med vinsten kommer Amine Gülse att representera Turkiet i Miss World. Elida Bunjaku och Dennis Uzuner ska själva försöka åka ner och träffa Amine Gülse så snart som möjligt. Men när hon kommer hem till Angered är oklart.

- Vi får vänta några dagar innan vi får bra kontakt med henne, då får vi veta mer. Men förhoppningsvis kommer hon hem inom en snar framtid, säger Elida Bunjaku.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.