Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexandras mamma: "Hon var min ängel"

22-åriga Alexandra Mezher dödades efter att bråk uppstått på hennes arbetsplats, ett HVB-hem. Nu talar hennes familj ut om sorgen. – Hon var min luft, hon var mitt allt, varför henne, säger Alexandras mamma.

22-åriga Alexandra Mezher hade jobbat på boendet i Mölndal för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar sedan september. Under sitt arbetspass på måndagsmorgonen blev hon knivstucken av en 15-årig pojke som var boende på hemmet. Hon avled timmar efter händelsen på Sahlgrenska sjukhuset. Nu sörjer hennes familj hennes bortgång.

– Hon var inte bara min dotter, hon var min ängel, säger Alexandras mamma.

I familjens hem i Borås har familj och släktingar samlats. Alla är chockade över vad som har hänt. Alexandras mamma har inte kunnat sova sedan händelsen, säger hon, och kan inte förstå varför någon skulle göra så här.

– Hon var en rättvis människa. Det var så många som älskade hennes. Hon var min dotter, min vän och min kompis, säger mamman.

Mamman beskriver Alexandra som en jätteduktig person som hade flera intressen. Hon hade ambitionen att läsa till en mastersexamen i samhällsvetenskap inom en snar framtid, och hon älskade att träna.

Charbel Aoun, som är släkting till familjen, åkte ner från Södertälje så fort han fick höra de hemska nyheterna.

– Jag var framme vid elva på kvällen, alla är helt chockade. Det finns inga ord som kan beskriva det. Jag vet inte vad jag ska säga. När man pratar om idealmänniskan, så pratar man om henne. Hon älskade människor och var älskad av dem, säger han.

Charbel är i Borås som stöd för familjen. Han berättar att sorgen är enorm. Alexandras bröder har svårt att förstå vad som har hänt.

– De tror inte på att det har hänt, de vill inte tro på det. Och mamman gråter hela tiden, berättar han.

Polisen har ännu inte kunnat bekräfta de bakomliggande orsakerna till händelsen och familjen har svårt att förstå varför någon skulle göra något sådant mot Alexandra.

– Känslan är på botten alltså, vi måste få veta sanningen. Alla behöver veta vad som hände på slutet, säger Charbel Aoun avslutningsvis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.