Äldre kvinna hittad död i bostad

En äldre kvinna har anträffats död i en lägenhet i centrala Göteborg. Omständigheterna kring dödsfallet är oklara, men polisen utreder det i nuläget som mord.
– Vi kan inte säga vad som ligger bakom dödsfallet, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Det var vid 12-tiden som polisens anträffade en död äldre kvinna i en lägenhet i centrala Göteborg.

Initialt rubricerades händelsen som ett dödsfall, men på eftermiddagen korrigerades rubriceringen till förundersökning gällande mord.

– Vi kan inte säga vad som ligger bakom dödsfallet, men det finns inte något som direkt tyder på brott, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Lägenheten avspärrad

Lägenheten är avspärrad medan av kriminalteknisk undersökning genomförs. Denna undersökning, tillsammans med en rättsmedicinsk undersökning, ska klargöra huruvida det ligger brott bakom dödsfallet.

– Det råder vissa oklarheter kring dödsfallet och behöver därför utredas. Det finns inga vittnen, säger Anna Göransson.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Jag vill inte gå inför mycket på omständigheterna i nuläget. Anhöriga är inte underrättade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS