Tre personer till sjukhus efter krock i Bergsjön

Runt klockan 12.20 på lördagsförmiddagen inkom larmet om krocken i Bergsjön. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till olycksplatsen, som är avspärrad i väntan på bärgning. Tre personer har förts till sjukhus.

ANNONS
|

– Det har varit en krock mellan två bilar där. Vi håller det totalt avspärrat, säger Dan Lindkvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

– Vi behöver klippa upp en av bilarna för att få ut en person. Det kommer ta en stund, fortsatte Dan Lindkvist.

Enligt Lindkvist hade olyckan och det efterföljande räddningsarbetet en stor trafikpåverkan på Ljusårsvägen i Bergsjön. Vägen har till viss del öppnats för trafik, men kommer sedan stängas av igen när bärgningsarbetet sätts igång.

Enligt SOS Alarm ska fyra ambulanser samt fem enheter från räddningstjänsten skickats till platsen.

Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst, berättar att totalt tre personer har förts till sjukhus. Initiala uppgifter gjorde gällande att ett av olycksoffren avförts i ambulanshelikopter, något som inte visade sig stämma. I stället ska samtliga ha avförts i vanliga ambulanser.

ANNONS

– Enligt uppgifter från platsen ska en av personerna ha varit allvarligt skadad. Övriga två har ett okänt skadeläge, säger Jenny Widén.

ANNONS