Till helgen kanske det blir möjligt att sitta ute och fika. Arkivbild.
Till helgen kanske det blir möjligt att sitta ute och fika. Arkivbild. Bild: Sanna Tedeborg

Helgens temperatur kan bli årshögsta

April har inte direkt varit speciellt varm i Göteborg, men lagom till helgen kommer det in lite mildare luft. På söndag kan temperaturen därför hamna på runt 15 grader, vilket i så fall blir årshögsta.

ANNONS
|

April har verkligen levererat aprilväder med regn, snö, hagel och sol. Temperaturen har varit rätt blygsam med uppemot tio grader på dagtid, på nätterna har temperaturen legat runt nollan eller strax över. På vissa håll i Göteborgstrakten har den till och med legat på minussidan.

Men det kommer in lite mildare luft lagom till helgen. Och det kommer att bli en hel del sol framöver. På söndag kan temperaturen stiga uppemot 15 grader dagtid, vilket kan ge årshögsta i Göteborg, menar Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Dock kommer nätterna fortsätta att vara kyliga.

Hittills i år levererade februari månad årets varmaste dag – men det har varit ett par dagar till som nosat på samma temperaturer.

ANNONS

– Den 22 februari var det 12,8 grader i Göteborg, sen var det 12,1 grader den 30 mars och 11,5 grader den 2 april, säger Sofia Söderberg.

Sofia Söderberg är meteorolog på SMHI och hon säger att mildare luft är på väg in över Göteborg i helgen.
Sofia Söderberg är meteorolog på SMHI och hon säger att mildare luft är på väg in över Göteborg i helgen. Bild: SMHI

Fredag blir övervägande solig, men på kvällen kan det bli lite molnigt. Temperaturen kommer vara drygt tio grader.

Med temperaturer på runt 15 grader i helgen så kan det vara läge att ta fram solstolen. Arkivbild.
Med temperaturer på runt 15 grader i helgen så kan det vara läge att ta fram solstolen. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Temperaturen stiger till helgen

På lördag morgon och förmiddag kan det komma lite regn som kan innehålla blötsnö, men sen minskar molnen och det blir soligt efter hand. Temperaturen hamnar på runt 12 grader.

Och på söndag kan temperaturen stiga ytterligare några grader. Enligt Sofia Söderberg blir det mellan 10 och 15 grader varmt på söndag och övervägande soligt.

– På måndag och tisdag ser den milda luften ut att ligga kvar, men från onsdagsdygnet ser det ut att bli kallare, säger Sofia Söderberg.

ANNONS