Mellanstadieelever på Kvibergsskolan sjöng en raplåt som handlade om våld och vapen på årets skolavslutning.
Mellanstadieelever på Kvibergsskolan sjöng en raplåt som handlade om våld och vapen på årets skolavslutning. Bild: Jonas Lindstedt

Elever sjöng om vapen och skjutning på skolavslutning

På årets skolavslutning sjöng några mellanstadieelever på Kvibergsskolan en raplåt. Låttexten handlar om att ”tysta vittnen” och ”vi pratar om att skjuta”.
– De vuxna tittade på den här låten innan, och på hela programmet som eleverna satt ihop. Men kanske gick det lite fort, säger rektorn Ingela Lundh till SVT Väst.

ANNONS
|

GP har tidigare rapporterat om nolltolerans mot skojbråk och tufft språk på Kvibergsskolan. Målet är att motverka en machokultur med knuffar och hårda slag, även om de utdelas i ett vänskapligt syfte.

Men på utomhusscenen under årets skolavslutning valde några mellanstadieelever att sjunga låten REA av Jaffar byn, något som SVT Väst var först att rapportera om.

Låten handlar bland annat om ”tysta vittnen” och ”vi pratar om att skjuta”.

Valet har kritiserats

Ingela Lundh, rektor på Kvibergskolan F-9, säger till SVT att man försökte sänka musiken när man insåg vad låttexten handlade om.

– De vuxna tittade på den här låten innan, och på hela programmet som eleverna satt ihop. Men kanske gick det lite fort, säger hon.

ANNONS

Valet av låt har kritiserats av socialtjänstarbetaren Bettan Byvald. En av hennes arbetsuppgifter i Angered är att hjälpa unga ur kriminalitet.

– Jag tycker inte att man som elev eller förälder ska bli utsatt för det här på skolavslutningen, säger hon till SVT.

LÄS MER:Tjejer blir utbrända i högstadiet: "Allt du gör bedöms"

LÄS MER:Mindre gangsterrap i radio efter mordet på Einár

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS