Polisen och räddningstjänst fick rycka ut till flera platser på Hisingen där bilar satts i brand.
Polisen och räddningstjänst fick rycka ut till flera platser på Hisingen där bilar satts i brand. Bild: Läsarbild

Flera bilbränder på Hisingen inatt

Flera bilar sattes under natten i brand på centrala Hisingen. Enligt vittnen ska ungdomar på moped krossat bilrutor, hällt in bensin och tänt på. Polisen konstaterar att 29 fordon har skadats.

ANNONS
|

Söndagen blev en stökig dag för polisen inne i Göteborg efter oroligheter och vandalisering efter dagens demonstration på Heden. Kring midnatt lugnade det ner sig inne i stan, men strax efter klockan 01 larmades polisen om bilbränder på centrala Hisingen.

– Vi får larm från sex olika platser inom loppet av en halvtimma om att det brinner i bilar samt någon sopcontainer och en moped. I Backa, Tuve och bort emot Wieselgrensplatsen, så på centrala Hisingen, men relativt utspritt, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl hos polisen.

LÄS MER: Stenkastning och tumult efter urartad demonstration

Ungdomar på moped

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska ungdomar på moped krossar rutorna på flera av bilarna innan de hällt in bensin och tänt på. Ingen är gripen i samband med händelsen och polisen betraktar samtliga som spaningsärenden.

ANNONS

– Vårt fokus har varit att skydda räddningstjänstens personal så de kunnat genomföra sitt släckningsarbete. Vi har varit på plats med en väl tilltagen resurs, men inte upplevt något stök på platsen, säger Magnus Nordqvist.

Totalt är det 29 fordon som har skadats, flertalet av fordonen ska ha krossade rutor och därefter tänts på. Det är enligt polisen än så länge oklart om händelserna hänger ihop med söndagens stenkastning och oroligheter kring Brunnsparken och centrala Göteborg.

– Det är för tidigt att säga, även om det givetvis finns med i tankarna. Jag vill inte säga att det är så i nuläget, utan det får vi titta på under dagen.

Bränderna ska inte spritt sig till några kringliggande fastigheter och polisen rubricerar ärendet som flera fall av skadegörelse genom brand.

ANNONS