Fiskebåt sjönk – läckte diesel

En mindre fiskebåt har sjunkit i Lysekil. Motorn ska ha hamnat under vattnet och läckt ut diesel. Räddningstjänsten är på plats för att minska spridningen.

ANNONS

Strax efter 9.30 på lördagsförmiddagen larmades räddningstjänsten om ett farligt utsläpp i Valbohamnen i Lysekil. Larmet kom från en person som befann sig på platsen.

– Det är en mindre fiskebåt som delvis har sjunkit. Båten sitter fortfarande fast i bryggan, men motorn har hamnat under vattnet och läckt ut diesel, säger Patrik Karlsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Strax efter klockan tio berättar räddningstjänsten att läckan är under kontroll. De har lagt ut länsor i vattnet, som skapar en invallning, för att stoppa spridningen av drivmedlet.

Vid samma tidpunkt meddelar räddningstjänsten att de håller på att avsluta arbetet och ska lämna platsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS