Längs kortegevägen kommer inga cykla från Voi finnas.
Längs kortegevägen kommer inga cykla från Voi finnas.

Elsparkscyklar tas bort – tillfälligt

Elsparkcyklarna syns i vanliga fall överallt i innerstan, men under valborg minskar de rejält till antal. Då tar Voi nämligen bort sina cyklar från gatorna runt och kring där kortegen går.

ANNONS
|

Sedan i höstas är de en vanlig syn i Göteborgs centrala delar, runt 800 elsparkcyklar körs numera runt i Göteborg. Många göteborgare har en åsikt om förarnas körning och om hur de parkeras. Det är just nu tre olika företag som har elsparkcyklar placerade runt om i stan.

Voi är ett av företagen som enligt egen uppgift har "flera hundra" elsparkcyklar i Göteborg. Men just nu har elsparkcyklarna från dem minskat rejält på stans gator.

Samma sak i Uppsala

Det är för att Voi plockar bort cyklarna längs kortegevägen, lagom till valborgsfirandet.

– Vi ställde inte ut våra elscooters runt kortegevägen och gatorna runt, Anledningen till det är för att inte störa kortegen. Vi vill ta hänsyn till alla, säger Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi.

ANNONS

I Uppsala gör man samma sak, där plockas alla elsparkcyklar bort lagom till valborgsfirandet.

– Vi har plockat bort våra elsparkcyklar av säkerhetsskäl. Vi vill inte att något händer i samband med berusning, säger Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi, till Upsala Nya Tidning.

Lime som också har elsparcyklar i Göteborg, tar inte bort några av sina cyklar idag. Däremot tar de bort sina elsparkcyklar i Uppsala i dag precis som Voi.

LÄS MER:Så (fel)parkeras elsparkcyklarna i Göteborg

LÄS MER:Mänskligheten är inte redo för elsparkcykeln

ANNONS