"Det är ingen regelrätt granskning"

Stadsrevisionen går i nuläget inte vidare med någon granskning av park- och naturförvaltningens resa till London.

ANNONS

Tidningen GT har rapporterat att 23 personer från park- och naturförvaltningen och dess politiska nämnd har åkt till London för att studera parker och stadsutveckling. Under tre dagar gjordes sex studiebesök. Kostnaden är hittills 10 000 per person, alltså 230 000 kronor.

Efter nyhetspubliceringen har GP:s ledarredaktion ifrågasatt kostnaden och ställt den i relation till vad man uppfattar som brister i underhållet av stadens parker.

LÄS MER: Adam Cwejman: Slöseri i Göteborg medan stadens parker förfaller

På stadsrevisionen är Susanne Grandin granskningsansvarig för park- och naturnämnden. I måndags ställde hon några frågor till förvaltningsdirektör Linda Nygren.

– Det är ingen regelrätt granskning, men stadsrevisionen vill ibland få mer information utifrån uppgifterna i media, säger hon.

ANNONS

Susanne Grandin fick svar i tisdags.

– Utifrån dem ser vi i dagsläget ingen anledning att göra en regelrätt granskning. Men revisorsgruppen har sitt nästa sammanträde den 13 september och den kanske vill gå vidare.

Susanne Grandin säger att det var 14 förtroendevalda och nio tjänstmän som gjorde resan. Alla har ännu inte lämnat in ersättningskrav, till exempel för traktamente och utebliven lön.

Hon har fått programmet för resan och inväntar en rapport om resultatet.

– Den ska sammanställas i början av hösten och jag förväntar mig att vi får ta del av den.

I stadens resepolicy står: "Antalet deltagare ska noga övervägas. Ett tydligt motiv måste finnas för valet av deltagare."

ANNONS