Döms för misshandel av sin systerson

Mannen tröttnade på sin nioåriga systersons uppförande. Då slog han till pojken i bakhuvudet. Nu döms mannen för misshandel mot sitt nekande.
– Det stämmer verkligen inte. Jag är verkligen kärleksfull med barn, säger mannen i polisförhör.

ANNONS
|

Det var i våras händelsen utspelade sig i ett hem på Hisingen.

Morbrodern, som är bosatt i centrala Göteborg, var på besök hemma hos sin syster i samband med ett kalas. Då urartade skojbråket.

Enligt åtalet ska pojken ha fått ett slag i bakhuvudet av sin morbror med en bula och märke som följd.

”Jag är verkligen kärleksfull med barn”

Pojken sprang efteråt och sökte skydd bakom sin mamma.

I polisförhör har morbrodern gett sin version.

Hans beskrivning av händelsen är att pojken ska ha slagit honom hårt i huvudet och hånflinat mot honom och bad honom ”hålla käften”.

– Då gick jag i kapp och skällde ut honom. Är det så man gör mot vuxna människor, sa jag. Innan det hände sa han till oss vuxna att vi skulle hålla käften. Jag frågade honom ”är det sånt du lär dig i skolan, att uttrycka dig så mot vuxna människor?”, säger morbrodern och säger sedan att de båda blev sams.

ANNONS

– Då blev han ledsen för att jag skällde ut honom. Jag frågade honom om det kommer upprepa sig att han uttrycker sig så mot vuxna. Han sa att han inte skulle göra det mer. Sen kramade vi om varandra och bad om ursäkt.

Morbrodern, som tidigare är ostraffad, döms till villkorlig dom och dagsböter för misshandel.

– Jag förnekar. Det stämmer verkligen inte. Det finns vittnen som kan intyga det också. De kan även intyga hur jag är med barn. Jag är verkligen kärleksfull med barn, säger morbrodern.

ANNONS