Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn – igen

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn, meddelar Kungahuset i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Under fredagsförmiddagen kom nyheten om att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn. Hovet meddelar att födseln beräknas till månadsskiftet mars-april 2021.

"Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj", säger prins Carl Philip och prinsessan Sofia i pressmeddelandet.

Gravidlyckan är den senaste nyheten om prinsparet – en mer positiv sådan. I slutet av november testades paret positivt för covid-19 och fick då spendera en längre tid i karantän.

LÄS MER:Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för corona

Det nu väntade barnet kommer att hamna på plats nummer sju i tronföljden, detta enligt successionsordning som trädde i kraft den 1 januari 1980.

ANNONS

LÄS MER:Kungens barnbarn lämnar kungahuset

Barnet kommer att hamna i en barnaskara på sju, snart åtta. Sedan tidigare har kronprinsessan Victoria och prins Daniel tillsammans fått prinsessan Estelle och prins Oscar. Prinsessan Madeleine och hennes man Christopher O'Neill har tillsammans barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

LÄS MER:Kungligt besök på Metallica

LÄS MER:Prins Carl Philip fyller 40 år – så firar han

ANNONS