Branden har spridit sig till konstruktionen i fastigheten och är därför svårsläckt.
Branden har spridit sig till konstruktionen i fastigheten och är därför svårsläckt. Bild: Thomas Johansson

Brand i banklokal i Göteborg

Tidigt på lördagsmorgonen utbröt en brand i en fastighet på Sankt Sigfrids plan i Göteborg. Branden spred sig till konstruktionen i byggnaden och var därför svårsläckt.

ANNONS
|

Strax efter klockan sju på nyårsdagen inkom ett larm om en brand i en fastighet på Sankt Sigfrids Plan i Göteborg. Räddningstjänsten är på plats med åtta enheter samt ledningsenheter. Totalt rör det sig om cirka 35 personer.

I byggnaden finns både lägenheter, affärsverksamhet och en banklokal.

”I nuläget befaras branden orsaka stor skada i fastigheten, både med brand och rök/vattenskador”, skrev räddningstjänsten Storgöteborg i ett pressmeddelande på lördagsmorgonen.

– Vi håller på med både invändig och utvändig släckning, så vi har haft rökdykare inne från tidigt i morse, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Ingen ska ha kommit till skada

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart, men polisen kallades dit för att utreda om något brott tros ligga bakom händelsen.

ANNONS

Klockan 11.45 meddelar polisen att de har lämnat platsen och att en anmälan om brand utan misstanke om brott har upprättats, och vid 12-tiden meddelar räddningstjänsten att branden har släckts.

– Det har varit en svårsläckt brand som har varit svår att komma åt eftersom det hade tagit sig konstruktionen, säger larm- och ledningsoperatör Niclas Fogelqvist.

Inga personer ska ha kommit till skada i samband med händelsen, men delar av byggnaden har drabbats.

”Fastigheten har fått en hel del brand och rök och vattenskador i samband med insatsen”, säger Bosse Andersson, vakthavande befäl vid Västra räddningsregionen i ett pressmeddelande.

Räddningstjänsten kommer att befinna sig på platsen fram tills klockan 18 för eftersläckning.

ANNONS