Barn slungades ut ur voltande bil

En personbil voltade under eftermiddagen i Tranemo. I samband med detta slungades ett barn i förskoleåldern ut ur bilen och vårdas nu på sjukhus. Skadeläget är allvarligt men stabilt och föraren är nu misstänkt för rattfylleri.

ANNONS
|

Larmet inkom till polisen klockan 16.01 efter att en personbil med tre personer, en vuxen och två barn kört av vägen på Landsväg 1587 i Tranemo och voltat i terrängen. Både räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Ett av barnen slungades ut från bilen och vårdades senare på plats av läkare. Barnet som är i förskoleåldern flögs senare till sjukhus i ambulanshelikopter. De två andra personerna som färdades i bilen undersöktes av ambulanspersonal på plats men bedömdes inte behöva sjukhusvård.

Bild: JOAKIM ERIKSSON

Vid 17-tiden var vägen fortfarande helt avstängd men kunde enligt polisen öppnas för trafik i båda riktningar vid 18.30.

ANNONS

– Vi har en enhet kvar på platsen som arbetar med bärgning vilket kan ge lite begränsad framkomlighet men trafiken ska rulla, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Orsaken bakom olyckan är fortfarande oklar.

– Den kan vi inte uttala oss om men föraren till bilen är avförd från platsen för provtagning, misstänkt för rattfylleri. Det kommer även att hållas förhör, säger Morten Gunneng.

Vid 19-tiden gav Sahlgrenska sjukhuset beskedet att skadeläget för barnet som slungats ut ur bilen var allvarligt men stabilt.

ANNONS