Barn kastade sten mot bingospelande pensionärer

På väg ut ur en bingohall i Trollhättan blev ett antal pensionärer utsatta för stenkastning och glåpord. Förövarna var barn – och snart är de tillbaka i hallen.
– Det stod en 93-åring där och väntade på sin dotter. Hon var verkligen livrädd, säger Nadja Söderqvist.

ANNONS
|

På torsdagar brukar ett sällskap med pensionärer från Trollhättan samlas för att spela bingo. När de denna vecka kom ut ur lokalen fick de ett obehagligt mottagande, något som Ttela var först med att rapportera om.

19-åriga Nadja Söderqvist var på plats tillsammans med sin 67-åriga mormor:

– De kastade grus och sten som vi fick på oss, dessutom skrek de skällsord, berättar hon.

Nadja Söderqvist, 19, var på bingo tillsammans med sin mormor.
Nadja Söderqvist, 19, var på bingo tillsammans med sin mormor.

Enligt henne var barnen i tioårsåldern, situationen lugnade ner sig först när hon och andra började filma med sina telefoner.

Återkommande förstörelse

Lars Ove Blomryd är ordförande i PRO-föreningen Trollhättan södra, som anordnar bingoträffarna. Han hade lämnat bingohallen när händelserna inträffade, men påpekar att verksamheten tidigare varit utsatt för förstörelse.

ANNONS

– Vi är väldigt utsatta. Bara i år har vi bytt fönster 23 gånger. Kommunen har agerat och gjort vissa saker, men vi vill ju ha kameror så att man kan få fast de här ungarna.

Hur reagerade bingospelarna på den här situationen?

– Om du är 80-90 år och ungar står och skriker "hora" och så vidare. Ja, du kan nog tänka själv ungefär var man tycker om det.

Händelsen är polisanmäld och vittnesuppgifter har samlats in.

– Om de misstänkta inte är straffmyndiga så kopplas ju socialtjänsten in också, då blir det lite annorlunda än mot ett vanligt brott, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Snart tillbaka vid brottsplatsen

Efter incidenten vid bingohallen laddade 19-åriga Nadja Söderqvist upp en video av händelsen på sociala medier. Den vägen fick hon kontakt med en av föräldrarna till de inblandade barnen och bestämde sig därefter för att plocka ner videon.

– Det kändes bättre, jag vill inte ösa in mer ved i en brasa där det redan brinner, säger hon.

Hon berättar också att förövarna kommer att vara på plats även vid nästa veckas bingoträff – men den gången i ett annat ärende.

– Vi har kommit överens om att de ska komma och be om ursäkt på torsdag. Det tycker jag känns väldigt bra och det tycker säkert många andra som var med också, säger Söderqvist.

ANNONS

När det kommer till polisanmälan påverkas den dock inte av att man ber om ursäkt.

– Nej, man kan inte utsätta folk för brott och sedan säga att det inte var meningen. Brottet är i så fall redan begånget, säger Christer Fuxborg, som är tydlig med att det inte innebär att en ursäkt är helt värdelös.

– Det är ju fantastiskt om föräldrar reagerar så, att man kan reda ut det som har hänt och be om förlåtelse, säger han.

ANNONS