Alla SJ-tåg inställda mellan Göteborg och Skåne i sommar

SJ har nu släppt sina tågbiljetter fram till den 3 september, men bara för en del avgångar. Det är banarbetet som ställer till det – något som också lett till att det blir omöjligt att ta SJ-tåget från Göteborg ner till Köpenhamn eller Malmö i sommar.

ANNONS
|

I slutet av mars släppte SJ sina tågbiljetter fram till den 3 september. På grund av att Trafikverkets planering inte är färdig håller tågbolaget en del avgångar spärrade för försäljning tills myndigheten lämnar besked.

– De sena beskeden från Trafikverket gör att vi ligger ungefär en månad sent med det här biljettsläppet jämfört med normalt. Men det är viktigt för våra kunder att vi ändå öppnar upp försäljningen för merparten av avgångarna, det vill säga de avgångar som vi faktiskt vet att vi kommer kunna köra, säger Tobbe Lundell.

Mellan 19 juni och 20 augusti ställer SJ in alla sina avgångar på Västkustbanan, det vill säga sträckan mellan Göteborg och Malmö/Köpenhamn, på grund av banarbeten. Under perioden trafikeras sträckan av Öresundståg.

ANNONS

Tågbolaget MTRX, som kör mellan Göteborg och Stockholm, har släppt biljetter fram till den 18 juni. Deras plan är att släppa sommarens biljetter i slutet av veckan. Flixtrain har släppt biljetter för samma sträcka fram till 18 juni.

SJ kommer att släppa på fler biljetter ungefär i mitten av varje månad, i takt med att bolaget får underlag från Trafikverket och att den egna semesterplaneringen blir klar.

– Vi har haft en del utmaningar kopplade till lokförarbristen, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ.

LÄS MER:Sommarens tågbiljetter hotade

LÄS MER:Efter tågkaoset – "särskild händelse" utlyst

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS