Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

15-åringar rånade vid Östra sjukhuset – polisinsats med helikopter

Tre 15-åringar rånades, hotades och misshandlade vid Spåntorget vid Östra sjukhuset under lördagskvällen. Polisen sökte efter gärningsmän med flera enheter och helikopter – men har ännu inte gripit någon.

Det tre 15-åringarna ska enligt polisen har blivit angripna av sex stycken något äldre ungdomar. De ska ha blivit slagna och rånade på diverse ägodelar.

– De blev av med en del gods: telefoner, kreditkort och kläder. Det förekom också misshandel och hot om knivvåld, säger Morten Gunneng hos polisen.

Ännu ingen gripen

Rånet skedde vid Spåntorget invid Östra sjukhuset och polisen var på plats med sju enheter och helikopter. Men vid 23-tiden var ingen gripen.

– Inte i nuläget, men vi jobbar fortfarande med ärendet, säger Gunneng.

De tre rånade 15-åringarna ska inte ha behövt uppsöka vård.

Polisen jobbade vidare med händelsen under natten, men ingen person har gripits.

– Vi har signalement och gods som är på vift, som telefoner, så det finns en hel del att jobba med, säger Morten Gunneng.

Tvingades nollställa telefoner under uppsikt

I samband med rånet ska gärningsmännen ha förmått de tre 15-åriga pojkarna att nollställa sina mobiltelefoner, och därmed omöjliggöra spårning med hjälp av Apples egen funktion för borttappade telefoner.

– Det är väldigt ovanligt, för det tar ju en viss tid. Särskilt om man dessutom är stressad. Jag misstänker att det krävs en viss kyla och erfarenhet för att kunna hålla huvudet kallt på det sättet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.