Ny tung förlust för Öis

Öis kunde inte bryta sin dystra trend. Men efter fyra insläppta mål åkte man från Värnamo med ny förlust och fyra avstängningar. – Prestationen var inte tillräckligt bra för att ta poäng, säger tränaren Marcus Lantz.

ANNONS
|

Öis kom till matchen med samma facit som Sveriges VM-lag 1990 i ryggen. 1-2, 1-2, 1-2 hade resultaten blivit men i stället för Brasilien, Skottland och Costa Rica hade Sirius, Frej och Halmstad stått för motståndet.

På Finnvedsvallen gick man för en vändning av den dystra trenden. Men det började tungt för Rödblått.

IFK Värnamo hade bollen och kvickheten redan från start och tryckte tillbaka Öis rejält. Efter att ha huggit på högerkanten och kommer till ett par lägen utan att få utdelning smällde det i den 28:e minuten.

Hampus Bohman spelade fel på mitten och bollen nådde fram till Issam Jebali som petade sig den förbi en framrusande Fredrik Björck och sedan rundade målvakten Robertino Kljajic innan han kunde lägga in ledningsmålet i öppenbur.

ANNONS

Öis försökte svara men hade svårt att få spelet att stämma. Efter ett par fina aktioner av William Atashkadeh lyckades man dock få lite momentum.

Först öppnade anfallaren stora ytor på offensiv planhalv när han spelade fram Björn Anklev som fick fram kulan till Daniel Paulson vars hårda skott tippades över av Jonathan Rasheed.

Bara minuter senare avslutade Atashkadeh själv efter att Sebastian Ohlsson och George Mourad spelat fram bollen. När Atashkadeh tryckte dit den satt 1-1.

Men glädjen efter kvitteringen blev kortvarig. När Öis stod och sov på en hörna satte Jebali sitt andra mål och så stod det plötsligt 1-2 på nytt.

– Vi gjorde för många misstag och slog bort för många enkla passningar så Värnamo kunde ställa om på oss och fick skapa chanser på grund av att vi bjöd på lägena, säger Marcus Lantz.

Öis lyfte spelet en aning i inledningen av den andra halvleken och skaffade sig lägen för kvittering. Först genom Atashkadeh som på passning av Andreas Östling skött ett skott som strök utanför krysset.

Direkt efter var det omvända roller när Atashkadeh klackade fram Östling som sköt ett hårt skott utanför bortre stolpen.

Men trots chanser för Öis var det hemmalaget som var hetare och som ökade ut sin ledning när Pär Cederqvist avslutade ett elegant anfall.

ANNONS

Rödblått lyckades skapa spänning i slutet efter att Björn Anklev stött in en reducering efter fint förarbete av Sebastian Ohlsson.

Men det blev ingen kvittering. I stället kunde Cederqvist fastställa slutresultatet på övertid.

Det blev alltså inget trendbrott för Öis som nu har fyra raka förluster.

– I de andra matcherna vi förlorat så har vi dominerat men inte lyckats göra mål. Nu hade vi med lite tur kunnat ta en poäng men om man ska vara ärlig var prestationen för dålig för att vinna, säger Lantz.

Är det oroväckande?

– Med tanke på hur spelet har sett ut under säsongen där vi dominerat i stort sett varenda match men inte lyckats göra mål.

– Det har nog slitit lite på killarna att spela bra veckan in och vecka ut men inte få med resultaten. Det blev kanske en liten reaktion på och då blir det genast förlust för så jämn är serien.

Utöver förlusten åkte Öis dessutom på varningar som gör att Atashkadeh, Östling, Anklev och Jakob Lindström är avstängda mot AFC United.

– Vi har ett par luckor att fylla och lite att pussla med i veckan, säger Lantz.

ANNONS