Det nya badhuset i Kungsbacka ska invigas nästa vår. Bild: We group
Det nya badhuset i Kungsbacka ska invigas nästa vår. Bild: We group

Nu växer nya badhuset i Kungsbacka fram

Det nya badhuset i Kungsbacka börjar nu ta form. Om drygt ett år är det dags för invigning.

ANNONS
|

Bygget av anläggningen vid idrottsområdet Inlag i centrala Kungsbacka har nu kommit en bit på väg. Väggarna är resta och enligt kommunalrådet Fredrik Hansson (C) rullar projektet på enligt planen.

– Både tidsplan och budget håller och vi ser fram emot invigning nästa år, det känns roligt, säger han.

Simhallen, som kommer att ha tre våningar beräknas kosta 426 miljoner och är Kungsbackas största investering någonsin. Anläggningen ska bland annat innehålla en 50-metersbassäng med tio simbanor och hopptorn. Det kommer även att bli ett familjebad, två undervisningsbassänger med höj- och sänkbar botten, vattenrutschkanor, gym, och kafé.

Badhuset ska också ha en relaxavdelning med pool, tre bastur och en terrass utomhus.

ANNONS

– Det ska finnas något för alla, både yngre och äldre besökare, säger Fredrik Hansson.

Tanken är att badhuset ska stå klart nästa vår och även om planeringen har pågått under flera år så blir det nu allt tydligare för invånarna att badanläggningen snart är verklighet, säger Fredrik Hansson.

– Det är väldigt positiva reaktioner. Det här är något man har längtat efter i Kungsbacka, kommunen växer och det är viktigt med friluftsanläggningar.

Samtidigt har projektet kantats av en hel del debatt. Senast gällde det kultur- och fritidsnämndens förslag om prishöjningar i den nya simhallen, som föreslås drivas av en privat aktör. Bland annat skulle det innebära att pensionärers subventionerade pris försvinner helt och ett årskort för en ungdom skulle gå från 600 kronor till 1 400 kronor.Det kritiserades av bland andra Magdalena Sundqvist (S), ledamot i kultur- och fritidsnämnden, som ansåg att ökningen var "helt orimlig".

Men Fredrik Hansson försvarar de höjda avgifterna.

– Kultur- och fritidsnämnden har gjort en omvärldsanalys och lagt priserna på en medelnivå och det här ska vara ett tak för entreprenörerna.

När badhuset är klart kommer också en aktivitetspark att anläggas intill och den gamla simhallen ska rivas.

ANNONS
ANNONS