Miriam Bryant hyllar idolen Håkan Hellström i sitt sommarprat

När Håkan Hellström spelade på Ullevi i fjol gästades han av Miriam Bryant. I sitt sommarprogram hyllar sångerskan sin idol med en kärleksförklaring.

ANNONS
|

Hur många har inte, under sin tonår drömt om ett möte med Håkan Hellström? Den drömmen slog in för Miriam Bryant. I sitt sommarprogram i P1 läser hon upp ett brev som 12-åriga Miriam skrev till sin idol. I brevet skriver hon att hon har så många drömmar som hon önskar ska gå i uppfyllelse i hennes liv.

– Några drömmar som redan gått i uppfyllelse är att jag har fått krama dig och prata med dig, läser hon.

LÄS MER:Sommar i P1: Miriam Bryant

Kompis fick Miriam att våga

Första mötet med honom fick hon, på en gata i Vasastan. Och hon fortsätter beskriva utifrån brevet hur hennes kompis som var med, fick henne att våga gå fram. Men hon var rädd att han skulle bli sur eller tycka att det var obehagligt att någon kom fram på det sättet.

ANNONS

– En dag önskar jag att det står 12-13-åriga flickor bakom min dörr och tycker att det är det häftigaste de varit med om.

I programmet öppnar hon upp sig och berättar om svåra tider ur hennes barndom. Om huset som brann ner, den alkoholiserade pappan och om en familj som inte stod varandra nära. Hon förklarar hur Håkan Hellström och hans musik var med henne genom allt. 13 år senare, fick hon dela scen med honom. Hon berättar att den 12-åriga Miriam även fanns med då, inom henne.

”PS: Jag hatar mitt liv”

De minuterna på scenen de där två kvällarna i fjol gav säkerligen publiken på plats gåshud. Men det ger även Miriams ord när hon beskriver sina egna känslor från konsertkvällarna och hur hon på samma gång upplevde en slags revansch för sin trasiga barndom.

–Det var jag och det var Håkan. Det var för hennes skull, på nåt sätt, som allting hände. Som ett stort jävla plåster på såren för alla gånger hon i sin dagbok skrev ”PS: Jag hatar mitt liv”.

LÄS MER:Rullande åska tog farväl på Ullevi

ANNONS