Michael Nyqvist: "Jag såg ut som ett benrangel"

Nu berättar Michael Nyqvist om ätstörningarna han drabbades av under uppväxten. - Jag såg ut som ett benrangel, säger han i programmet "Michael Nyqvist - ett porträtt".

ANNONS
|

I SVT-programmet "Michael Nyqvist - ett porträtt" berättar den svenska skådespelaren och numera Hollywoodstjärnan Michael Nyqvist, 55, om ätstörningarna som fick honom att se ut som ett benrangel som barn.

- Det fanns inget ord för det då men jag fick som ätstörningar liksom, säger Michael Nyqvisti programmet.

"Jag gick i baklås"

Som sexåring fick han veta att han var adopterad under en resa till Italien. Men efter avslöjandet var Michaels bakgrund ett förbjudet ämne och"något som man inte fick prata om", berättar han för SVT:

- Eftersom jag inte fick prata om det som var jag ellermin historia så gick jag i baklås. Det fanns inget ord för det då tror jag, men jag fick som ätstörningar. Jag fick svårt att äta ochtrodde attjag skulle bli förgiftad, vilket gjorde att jag såg ut som ett benrangel. Jag vet inte, men det var väl en känsla av att behålla kontrollen.

ANNONS

Letade efter biologiska föräldrarna

I vuxen ålder sökte Michael Nyqvist rätt på sina biologiska föräldrar och har i dag en kontinuerlig kontakt med sin italienska pappa.

- Jag har mött min mamma och jag har mött min pappa. Min pappa har jag kontakt med, han bor nere i Floréns och vi är väldigt lika. VI har kul ihop när vi ses, men han är väldigt allvarlig och jag känner mig lite som en spelevink jämfört med honom, säger han i programmet och fortsätter att berätta om mötet med sin biologiska mamma:

- Min mamma har jag träffat en gång väldigt kort.Jag hade många frågor men de flestaförsvann när vi sågs för att det var ett väldigt laddat möte och ångestfyllt. Det var inte så bra, men jag kände att hon hade lidit av det på sitt sätt och hon ville inte ha någon kontakt.

Kollega med Gerard Butler

I dag mår han bra men berättar att han på grund av sin uppväxt fortfarande ha svårt att veta vad han får prata om eller inte: "Jag tänker ofta, får jag säga det här eller inte?".

Michael Nyqvist är en av Sveriges största skådespelare med huvudroller i filmer som, Så som i himmelen, Svarta Nejlikan, Bröllopsfotografen och Män som hatar kvinnor. Han är även en etablerad Hollywoodskådespelare med kollegor somPierce Brosnan,Tom Cruise, Emma WatsonochGerard Butler.

ANNONS

LÄS MER:Nyqvists nya actionroll -ubåtskapten

Michael Nyqvist:

Bor: Stockholm

Gör: Skådespelare

Familj: Fru och två barn

Hollywoodfilmer i urval: Mission: Impossible - Ghost Protocol, John Wick, 100 Code och Colonia

ANNONS