Metallica-fanet möttes av blod på minnesstenen

När Cliff Burton-fanet fick se att någon kletat blod på Metallicabasistens minnessten trodde han inte sina ögon. - Respektlöst, säger Fredrik Karlsson.

ANNONS
|

I dag är det 30 år sedan Metallicas basist Cliff Burton omkom i en bussolycka utanför Dörarp i Småland.

För att hedra sin favoritbasist på minnesdagen togFredrik Karlsson tåget från Göteborg till Småland. När han väl kom fram trodde han intesina ögon. Minnesstenen var inkletad i blod och bredvid låg även ett fyllt provrör.

-Det är helt sjukt, säger Fredrik.

Dog i en trafikolycka

Det var för 30 år sedan somCliffBurton och bandkollegorna James Hetfield, Lars Ulrich och Kirk Hammett var på väg till Köpenhamn efter en spelning i Stockholm ochchauffören tappade kontrollen över turnébussen. När fordonet hamnade i diket slungades Burton ut genom fönstret och dog av sina skador.

ANNONS

2006 uppfördes en minnessten på platsen där basisten omkom. Stenen besöks flitigt av Metallica-fans från hela världen, däribland Fredrik Karlsson. Men att hedra någon genom att kleta blod på gravstenen - det tycker han är väldigt respektlöst. Fredrik valde istället att hedra sin favoritbasist med sitt sista bassolo.

- Jag lade ner min telefon på hansminnessten för att spelahans sista bassolo som han gjorde 1986 i Stockholm natten innan han dog, säger han och berättar att är en andlig person.

Andliga gåvor

Fredrik berättar att även fast han hade 59 procent batteri kvar på telefonen så dog telefonen mitt i låten.

- Jag tyckte det var väldigt konstigt,när jag väl fick igång den så hade jag 62 procent och han föddes ju 1962 så det kändes lite märkligt.

Andra fans hade valt att lämna plektrum, öl och cigaretter vid graven.

- Men de som lämnat plektrum kan inte ha känt till vidare mycket omCliff Burton, han spelade ju alltid bara med fingrarna, säger Fredrik.

ANNONS