Sigrid Bárány.
Sigrid Bárány.

Mästerkocksegern gav Sigrid Bárány nytt liv

ANNONS
|

Vad innebar segern för dig?

– Den innebar ett helt nytt liv. Jag var frilansande översättare tidigare men det hinner jag inte med längre. Bara att vara med innebar en rejäl skjuts framåt men att vinna var helt enormt. Det öppnade dörrarna till hur mycket som helst.

Vad har du gjort efter segern?

– Det har blivit tusen knäppa grejer, ofta saker som jag aldrig kunnat föreställa mig. I somras var jag till och med gästprogramledare för Karlavagnen i P4. Men till vardags kallar jag mig för matinspiratör. Det låter lite flummigt kanske, men det tillåter mig att göra nästan vad som helst. Jag håller på med eventverksamhet, föreläsningar, demomatlagning och skriver en hel del recept. Just nu håller jag på med en ny kokbok som släpps i höst.

ANNONS

Vad har du för tips till årets vinnare?

– Det är viktigt att ha en riktning i det man gör efteråt. Det är lätt att svepas med av den virvelvind av möjligheter som uppstår. Visst, det kan vara härligt att testa en massa saker men med tiden är det viktigt att lyssna på sig själv och inte bara göra sådant som andra vill att man ska göra. Och förresten, det är bra att komma ihåg att äta under tiden. Jag har varit så mycket på resande fot och jobbat så intensivt att jag nästan inte hunnit med att laga mat till mig själv.

ANNONS