Martina Haag berättar om skilsmässan

ANNONS
|

Under förra veckan intervjuades Martina Haag av Kristoffer Triumf i den populära podcasten Värvet. Haag pratade om bland annat karriären som skådespelare och sitt författarskap. Hon snuddade också vid sin och Erik Haags mycket omskrivna skilsmässa.

Läs mer: Martina och Erik Haag skiljer sig

Martina Haags senaste roman "Det är något som inte stämmer", handlar om en kvinna som är författare och går igenom en skilsmässa.

– Jag ville skriva en bok som jag själv hade kunnat ha haft och läst när jag skilde mig, berättar hon i Värvet.

Hon berättar att boken har fått enorm respons från läsare. Mer respons än vad alla hennes tidigare böcker fått tillsammans.

ANNONS

– Det kommer fortfarande fram folk på stan och berättar om sina tankar och funderingar kring boken, det är jätteroligt.

Ville inte skriva skilsmässobok

Martina tycker att det är viktigt att prata om skilsmässa. Hon menar att det är det absolut jobbigaste som man skulle kunna gå igenom.

– Folk som inte går igenom det, vet inte hur fruktansvärt det är. I början trodde jag att jag aldrig skulle kunna stå upp igen, berättar Martina Haag.

Att skriva en just skilsmässobok var inte direkt planen från början. Det var något som växte fram under arbetsgången.

– Jag var så inne i det. Jag levde i stort sett bara skilsmässa. Jag kände att jag behövde skriva en bok för att få det ur mig.

Hon berättar också att det var viktigt för henne att ha ett tydligt filter mellan sig själv och bokens huvudkaraktär Petra som åker upp till svenska fjällen och isolerar sig från omvärlden i tre veckor. Martina poängterar att hon inte vill att folk ska tro att det är en biografi.

– Däremot fjällvandrade jag mycket under tiden jag skrev boken, berättar hon.

ANNONS