Marika vill få människor att skratta

ANNONS
|

Du är dubbelt aktuell för Göteborgspubliken. Hur känns det att komma hit?

–Jag bodde i Göteborg mellan 1997 till 2008 så det känns lite som att komma hem. Båda föreställningarna ska bli jätteroliga. I morgon blir det mer klassisk stand up tillsammans med Peter Wahlbeck och Martin Svensson. Det blir inte lika mycket budskap som under min egen föreställning men jag älskar båda varianterna. Jag är glad att jag äntligen får göra en ordentlig turné med föreställningen. Det är det jag alltid velat göra.

En negers uppväxt har du kört till och från sedan 2010. Hur har den förändrats?

ANNONS

–I takt med det som händer i samhället sker det såklart en förändring. Både jag och föreställningen har blivit mer politisk, vilket känns naturligt. Det är nog det som är det skönaste med en egen föreställning, att man kan ändra om och lägga till som man vill. Showen lever hela tiden. I dag vågar jag vara väldigt allvarlig i ena stunden och rolig i den andra. Kontrasterna har blivit större och det tror jag att föreställningen har tjänat på.

Du tar upp mycket vardagsrasism i din stand up. Hur tänker du när du ska skämta om det?

–Jag har nog upplevt det i alla dess former sedan jag kom till Sverige som liten. Det kan handla om saker man blivit kallad eller kommentarer man fått. När man kan ta upp det med publiken och skratta åt det tillsammans känns det som att man vinner över den där lilla rasisten. Det känns viktigt.

Vad är det som driver dig?

–Det är ren lust, att kunna få människor att skratta. Jag lever som en dröm men jag har kämpat som en galning och gått på hur många nitar som helst för att komma hit.

ANNONS