Elias Abbas tycker genrepet satt som en smäck, och har enormt självförtroende inför lördagens tävling. "Jag kommer att gå vidare", säger han.
Elias Abbas tycker genrepet satt som en smäck, och har enormt självförtroende inför lördagens tävling. "Jag kommer att gå vidare", säger han.

Mariette storfavorit i sista deltävlingen

Oddsmakarna och genrepspubliken i Örnsköldsvik är överens om en sak: Mariette går vidare till final i Melodifestivalen. I övrigt kan vad som helst hända.

ANNONS
|

Sist ut som tävlande och storfavorit. Mariette och bidraget "For you" har stor chans att gå vidare till final, enligt Melodifestivalklubbens undersökning efter veckans genrep.

Även de tävlande är överens om att förhandsfavoriten är en stor konkurrent. Felix Sandman, som även tävlade med gruppen FO&O i fjol, lyfter fram hennes personliga egenskaper men slår också ett slag för konkurrenten Elias Abbas.

- Mariette är ju grym och skittrevlig, det är lätt för folket att älska henne. Hon är varm. Elias Abbas tycker jag drar med människor, man vill dansa, säger han.

ANNONS

"Jag går vidare"

Vem Mariette själv tror är det största hotet är hon inte helt säker på.

- Jag har inte koncentrerat suttit ner och lyssnat på allt. Den jag har hört mest av är Emmi Christensson, och herregud vad bra hon är, säger Mariette.

Nästa artist till final, enligt Melodifestivalklubbens undersökning, är just Elias Abbas. Sextonåringen och Melodifestivaldebutanten har tidigare legat rätt långt ned på listorna när oddsbolagen sagt sitt, men han själv har självförtroendet i behåll.

- Ja, jag kommer att gå vidare, jag har stor chans, säger han efter genrepet, där han fick stort gensvar av publiken.

"Silver är underdogfärgen"

Dansbandet Rolandz, med Robert Gustafssons fiktive frontman Roland Järverup, har fått mycket uppmärksamhet i medier. Numret är regisserat av Edward af Sillén, och innehåller silver och paljetter, discokulor och pyroteknik.

- Det är väl vårt andra jag som ser ut så här, vårt inre. När det får blomma ut blir det väldigt glittrigt. Sedan är silverfärgen en "underdogfärg", guld är lite fisförnämt. Men silver slår lite underifrån, säger Roland Järverup.

ANNONS

Melodifestivalens fjärde deltävling sänds i kväll klockan 20 på SVT1.

TT

Fakta: Startfältet i deltävling 4

1. Emmi Christensson: "Icarus"

2. Elias Abbas: "Mitt paradis"

3. Felicia Olsson: "Break that chain"

4. Rolandz: "Fuldans"

5. Olivia Eliasson: "Never learn"

6. Felix Sandman: "Every single day"

7. Mariette: "For you"

Fakta: Melodifestivalklubbens undersökning

Så röstade genrepspubliken i Örnsköldsvik (757 svarade på undersökningen)

Mariette – 26,4 procent

Elias Abbas –20,1 procent

Rolandz – 16 procent

Emmi Christensson – 12,4 procent

Olivia Eliasson – 9,9 procent

Felix Sandman 8,6 procent

Felicia Olsson 6,6 procent

ANNONS