"Många som säger att jag inte har någon högerfot"

Mads Albaek bjöd på en kandidat till årets mål när han gav IFK Göteborg ledningen mot Halmstad i danskens sista match hemma på Ullevi. – Det är många som säger att jag inte har någon högerfot, säger mittfältaren efter matchen.

ANNONS
|

Efter två år kommer den danske mittfältaren och IFK Göteborg gå skilda vägar. Efter en tids spekulationer har stod det till slut klart att Albaek kommer lämna Kamratgården för spel i tyskaFC Kaiserslautern.

– Jag har många finaminnen från Gamla Ullevi, vi har inte förlorat så många matcher där. Frisparksmålet hemma mot Karabach är ett fint minne, det var en väldigt viktig match. Det har varit en jättefin hemmaplan och det är första gången i karriären som jag har spelat inför en sådan publik, med ett sånt tryck, sa han i enintervju med GP inför den sista matchen.

Tog farväl med ett drömmål

27-åringen skulle dock får bjuda publiken på ännu ett femstjärnigt minne när han spelade sin sista match på Ullevi. IFK Göteborg hade haft flera bud på att ta ledningen hemma mot Halmstad BK när dansken tog saken i egna händer, dribblar sig igenom gästernas försvar och bjuder på ett högklassigt avslut. Med "fel"fot dessutom.

ANNONS

– Det är många som säger att jag inte har någon högerfot, men idag så var den okej. Det var ett fint mål, säger Albaek efter matchen.

Vad tänkte du när du fick bollen?

– Min första tanke var att ta bollen in i planen med min vänstra fot, men sen kom det en kille... så då blev det väldigt mycket på instinkt. Sånär jag kollade upp och såg mål tänkte jag bara "fan jag får väl skjuta".

Målet skulle dock inte stå sig som matchvinnande då Halmstads stortalangSead Haksabanovic kvitterade till 1-1 dryga 20 minuter senare. Ett resultat som, till Albaek och Blåvitts förtvivlan, stod sig matchen ut.

– Det var tråkigt.Jag snackade igår om ett drömscenario där jag gör mål ochvi vinner med 1-0. Det såg ett tag ut som att det skulle bli en bra kväll, men det blev en tråkig avslutning.

Har en match kvar

När Mads Albaek stegade ut från Ullevi gjorde han det för sista gången som en blåvit spelare, nu väntar en sista bortamatch mot Örebro innan det bär av mot Tyskland för mittfältaren.

– Det var såklart tråkigt, det här var en väldigt bra hemmaplan. Men jag vet som spelare att ibland byter man klubb och jag kommer inte spela i 10-15 år till. Så det var blandade känslor, jag är glad att jag fått spela för Blåvitt och jätteglad över att få spela i FC Kaiserslautern.

ANNONS
ANNONS