Målskytt igen – formtoppad Boman levererade

Mål mot Gif Sundsvall och mot Elfsborg blev det nätrassel igen för Mikael Boman. Och på de blåvita läktarna hyllades anfallaren med en EM-bekant sång. – Det är fantastiskt kul, säger Mikael Boman.

ANNONS
|

"Mikael Boman is on fire". En omgjord version av den så hyllade EM-dängan "Will Grigg´s on fire" ekade från de blåvita läktarsektionerna på Borås Arena efter att anfallaren i den 34:e minuten hade gett IFK Göteborg ledningen i bortamötet mot Elfsborg.

Haitam Aleesami kom runt på vänsterkanten och Boman kom först på bollen i straffområdet och rakade in Blåvitts 1-0-mål. Forwardens fjärde mål på åtta starter den här säsongen.

– Formen känns bra, det har varit mycket matcher och det är fantastiskt roligt att spela, även om jag var väldigt trött på slutet.

Under hela matchen oroade han Elfsborg försvar och samarbetet med Gustav Engvall fungerade ofta bra. Boman vann dueller och nickskarvade ofta till sin anfallsskollega som gick i djupet. Och det kunde ha blivit fler mål för Boman.

ANNONS

– Jag fick ett jättebra läge tidigt, där jag kunde ha gjort mål, så det var skönt att sätta nästa chans.

Det var nog en del fans som lyfte på ögonbrynen när de fick se att Tobias Hysén skulle inleda västkustderbyt på bänken. Men trots att Boman tog chansen och blev målskytt igen så känner han sig inte given i anfallet.

– Vi har roterat väldigt mycket mellan mig Tobbe och Engvall. Det är bra att kunna gå runt på lite spelare när vi har så mycket matcher.

Efteråt var han besviken över den tappade poängen.

– Det känns surt att tappa ledningen, och särskilt när det verkar ha varit lite tveksamma domslut och så där.

Trots poängtappat var han glad över att ha fått göra mål och tacksam över fansen hyllningar. Och den populäraEM-ramsan som blåvittfansen hade gjort om gillade han, även om han inte hade full koll på historien bakom sången.

– Jag hörde att de körde den ramsan, så det är väldigt uppskattat. De var fantastiska i dag.

Gillar du EM-dängan eller?

– Jag hade faktiskt inte hört den tidigare, jag är mest ett Springsteen-fan haha och jag tittade faktiskt inte så mycket på EM. Men jag har hört att våra fans har kört den till några olika spelare i laget, det är kul.

ANNONS
ANNONS