Målfest och kortkalas när Öis kryssade

Det svängde hejvilt när Örgryte och Åtvidaberg kryssade i en målexplosion (3-3) på Gamla Ullevi. Martin Mutumba gjorde mål i sin första match från start i Öis-tröjan. – Jag ville visa mycket nu när det var hemmaplan, säger den nya publikfavoriten.

ANNONS
|

Med tre raka segrar i ryggen gick Örgryte in på Gamla Ullevi med positivt självförtroende när Åtvidaberg kom på besök på tisdagskvällen. Och det skulle komma att bli händelserikt.

Efter en dryg halvtimme tog bortalaget ledningen genom mittfältaren Ammar Ahmed, vars skott tog i stolpen men styrdes i mål via Öis-målvakten Robertino Kljajic ryggtavla.

Bara några minuter senare visades Marcus Lantz upp på läktaren, men Öis-irritationen hann inte bli långvarig innan kvitteringen kom. Martin Mutumba sköt in 1–1 från 25 meter. Mål i startdebuten för Öis sommarförvärv, och första målet inför hemmapubliken.

– De verkade uppskatta mig och jag är jättetacksam för det. Jag kom hit för att göra poäng, för att hjälpa laget att vinna matcher, och jag vill bara visa ännu mer, säger Mutumba.

ANNONS

Lantz uppskattar vad Mutumba tillför, och att han inte räds för att avsluta.

– Det var ett hårt skott men målvakten kanske skulle ha tagit den. Men vi skjuter också för lite, ofta försöker vi spela bollen in i mål, så det är bra att någon vågar ta avslut, säger tränaren.

Matchens avslutande 20 minuter bjöd på en målexplosion. Det började med att William Atashkadeh nickade in sitt fjärde mål på tre matcher till 2–1.

– Jag är nöjd med vad han har presterat nu, säger Lantz om Atashkadeh.

– Vi har pratat lite om hans position. I våras tog han sig ner till hörnflaggorna för mycket och spelade runtomkring straffområdet, men han ska ju vara därinne. Nu är han på rätt plats och det lönar sig.

Hemmaledningen stod sig inte länge, utan resultatet vände snabbt. Ammar Ahmed kvitterade med ett drömmål några minuter senare, och lika snabbt kom nästa drömmål för bortalaget. Den här gången skickade Simon Helg upp en raket i bortre krysset.

Men Öis hade mer att ge. Inbytte George Mourad tog ner ett inlägg på bröstet och rakade in 3–3, som blev slutresultatet.

– Förmodligen en rolig match att se på men vi hade hoppats ta tre poäng på hemmaplan. Men med tanke på hur matchen blev får vi vara hyfsat nöjda med en poäng, sammanfattar Marcus Lantz.

ANNONS

För Örgrytes del innebär krysset att man är kvar på 10:e plats i tabellen.

På måndag möts lagen igen, men i den matchen är Marcus Lantz avstängd efter utvisningen i går.

– Jag får väl sitta på bussen och se den på teve, skämtar han.

Åtvidabergs tränare Roar Hansen invänder:

– Du kan få låna min lägenhet och kolla där.

Marcus Lantz, som själv blev utvisad, riktade stark kritik mot domaren Adnan Jukic i halvtid.

– Jag tycker synd om både Åtvidabergs spelare och våra spelare, som spelar en snäll match men så är det fem gula kort. Det har inte varit en närkamp. Inte en närkamp och fem gula kort, och en tränare på läktaren. Det är något nytt, sade han till GP.

LÄS OCKSÅ: Lantz uppvisad på läktaren - sågar domaren

Sluträkningen hamnade sedan på sju gula kort.

ANNONS