Magnus Uggla. Arkivbild.
Magnus Uggla. Arkivbild.

Magnus Uggla sjukskriven

Magnus Uggla kommer inte att finnas med i musikalen "My fair lady" på Stadsteatern i Stockholm, detta efter att han sjukskrivit sig.

ANNONS
|

Magnus Uggla har blivit sjukskriven och kan därför inte medverka i musikalen "My fair lady" på Stadsteatern i Stockholm. Det skriver Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande. Sångaren har diagnostiserats med Horners syndrom och får inte anstränga sig. Uggla mår efter omständigheterna bra men kommer att vara borta till mitten av april.

Rollen som sopåkaren Dolittle kommer i stället att gestaltas av Björn Kjellman.

"Dolittle är en skön gubbe att spela och 'My fair lady' är en häftig föreställning att vara med i så det är jättetråkigt att inte kunna spela. Men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt. Jag kommer att sakna ensemblen och publiken riktigt mycket så jag ser fram emot att komma tillbaka i april. Och jag önskar Björn lycka till", säger Magnus Uggla i ett pressmeddelande.

ANNONS
TT

Fakta: Horners syndrom

Horners syndrom är ett tillstånd där ögonlocket hänger och pupillen är sammandragen. På grund av den minskade ögonspringan ser ögat insjunket ut.

Syndromet brukar bara förekomma ensidigt och kan bero på att nervtrådar från det autonoma nervsystemet påverkats av exempelvis slag mot sidan av halsen eller blodpropp i halspulsådern. "Vanligen är dock Horners syndrom en isolerad företeelse utan påvisbar orsak", enligt NE.

Källa: Nationalencyklopedin

ANNONS