Lukic om mäktiga sviten: "Jag är kvalkungen"

På sex år har han spelat fyra kval. Öis vändning mot Mjällby gör att Stojan Lukic har vunnit samtliga. – "Kvalkungen" måste vara mitt nya namn, säger burväktaren och skrattar.

ANNONS
|

Stojan Lukicvet inte bara vad det innebär att spela kval. Han vet vad som krävs för att vinna demockså. Vändningen mot Mjällby innebar säkrat kontrakt för i superettan för Öis –och att Lukic vann sitt fjärde kval på sex år.

–Det är galet. Man orkar inte, haha. Jag harklaratvarenda kval. "Kvalkungen", det måste vara mitt nya namn. Det är sjukt egentligen, jag är "Kvalkungen". Även om det satt långt inne.

Vid tre tillfällen har han sett till så attHalmstads BKvia kval har säkrat allsvenskt spel. Nu har han också fått vara med om att spela en klubb till räddat kontrakt i superettan.

ANNONS

– Det här var nog nästan den största höjdpunkten av alla kval. Särskilt med tanke på sättet som det avgjordes.Vi ligger nere för riktig jävla räkning, men kommer tillbaka och avgör i förlängning, 119:e minuten.

– Och jag tycker nog att vi är det bästa laget över två matcher.

I halvtid var det dock inte mycket som pekade på att Öis skulle rädda kontraktet. Underläge 0-1 och spelmässigt en så långt svag prestation.

– När vi kom in i halvlek sa jag till killarna att jag hade varit med om exakt så här i ett kval när vi mötte Sundsvall med HBK.

– Jag sa: "Jag lovar er att vi kan göra två mål och ta det här till förlängning". Och det är det här som är så viktigt med rutinen. Jag tror många i laget var lite uppgivna i paus, men när man har varit med så vet man att det går.

Beskriv dina känslor när du ser Hakeems avgörande mål.

– Det går inte. När jag ser nätrasslet bara springer jag. Men jag tappar det totalt. Jag vetinte vartjag är, sedan helt plötsligtär jag bara framme hos Hakeem,haha. Det var helt galet.

ANNONS