Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i Gamlestan ställer en fråga till Anton Hellström som får honom att tro att mannen är från en annan galax.  Bild: Jonas Lindstedt
En man i Gamlestan ställer en fråga till Anton Hellström som får honom att tro att mannen är från en annan galax. Bild: Jonas Lindstedt

Anton Hellström: Brev till riksorganisationen UFO-Sverige

Det finns teorier om att utomjordingar har försökt kontakta oss människor, men att vi inte har medlen eller tekniken att snappa upp meddelandena. Anton Hellström kan vara ett undantag.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Jag hoppas att min rapport ska vara av intresse. Följande observation gjordes i Gamlestan i Göteborg tisdagen den 1/2 2021. Klockan var runt 16.30 och solen höll precis på att gå ner en till synes helt vanlig dag i februari med någon minusgrad i luften och snöblandat regn. Jag och mina två vänner bar ut skräp ur vår ateljé. Ytterdörren var öppen och på gatan utanför stod vår företagsbil parkerad.

LÄS MER: En otrolig start på året – med Nordman

Till historien hör att vår bil är one of a kind. Utsidan pryds av urblekta och söndriga teateraffischer som vi en gång satte dit med tapetklister. Delar av bilens yttre har fallit av, den är full med klotter i olika färger överallt, fejkblod på förardörren och ena sidan är helt röd för att vi en gång testade en färgspruta på den. Det är ett under att den går att köra. Med en överfylld flyttkartong i händerna reste jag mig upp och vände blicken mot dörröppningen. Där, i skymningsljuset, stod en äldre man. Han tog ett steg in i vår ateljé och frågade var man kunde köpa en likadan bil. Vi svarade mannen att han kunde kolla på internet.

Efterföljande sekunder sker den observation som är anledningen till min rapport. Mannen sprängde vallen för vad som inom talspråkets konst är möjligt och frågade ”vad är internet?”. Vi stod blickstilla. Vad. Är. Internet. Nog anade jag att det finns liv på andra planeter, men inte att de skulle visa sig vara så här exemplariska.

Jag hittar ingen annan förklaring än att han är från en annan galax.

Hur är det möjligt att inte veta vad internet är? Kan ni förklara det? Det går nästan inte att ta in. En av våra teorier är att han skulle kunna vara ett sändebud från en annan galax. En galax som ligger så långt fram i tiden och har ett så utvecklat intellekt att internets existens är en icke-fråga. Eller så var det en komplex kod för oss att försöka lösa.

Det finns ju teorier om att utomjordingar har försökt kontakta oss människor på olika sätt men att vi inte har medlen eller tekniken att snappa upp meddelandena. Vi kan liksom inte avgöra vad som är ett utomjordiskt kontaktsökande. Jag vill inte hävda att jag och mina två vänner besitter denna förmåga, men jag hittar ingen annan förklaring än att han är från en annan galax.

LÄS MER: Myllret av upplevelser som utgör en vänskap

Den äldre mannen tillhör inte och förtjänar inte vår usla värld. Han lever ett liv där internet inte finns och det livet har jag inget intresse av att förstöra. Oavsett förklaring krönte han vår dag till en av de största dagarna vi varit med om. Som ett vackert bokslut över alla fina möten och upplevelser med människor(?) som bär på något extra och annorlunda.

Jag ser fram emot ert svar. /Anton

Gör: Tränar på att träffa dubblarna på darttavlan. Scoring for show, doubles for dough.

Ser på: “In the Mood for Love”, “Archive 81” och Alex Ceesays youtubekanal.

Lyssnar på: P3 Dystopia om reklamsamhället och makten över minnet.

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.