Svenska vingårdar breder ut sig – bara timmar från Göteborg
Medan vinfälten i länder som Frankrike och Tyskland torkar breder pinot noir och rondodruvor ut sig på svenska fält – bara ett par timmar från Göteborg.
– Sverige är i dag väldigt bra på att producera vita viner, jag tror mousserande kommer härnäst, säger vinmakaren Joe Roman. Den svenska vinindustrin är på uppgång med minst ett 40-tal kommersiella producenter. Men det är till priset av klimatet som man mycket väl skulle kunna beställa ”Skåne” i stället för champagne inom en relativt snar framtid.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
sedan 50% rabatt i 3 mån, därefter ord. pris.
Ingen bindningstid.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.