Vi vill sola och bada på sportlovet

ANNONS
|

Sportlovsveckorna närmar sig och många ska ut och resa. Helst åker svenskarna till Spanien, Thailand eller USA visar statistik från resebyrån Ticket.

- Mest populärt är Gran Canaria, dit går var femte resa, säger Karina Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor i ett pressmeddelande.

Precis som förra året är de mest populära resemålen Gran Canaria och Teneriffa, men de spanska storfavoriterna får hårdare konkurrens av de thailändska semesterorterna i år. Andra destinationer som klättar på topplistan är Dubai och Malaga. Resorna dit har ökat stadigt sen i fjol och Malaga har lyckats ta sig in på top-tiolistan för de vanligaste sol- och badresorna under sportlovet.

ANNONS

Den stigande dollarkursen hejdar inte svenskarna från att fortsätta åka västerut. Just under sportlovsveckorna ökar resorna till USA med 30 procent.

- Vi ser en kraftig ökning av resorna till Miami. Här lockar sol och bad på Floridas fantastiska stränder. En del resenärer väljer också att kombinera detta med en kortare kryssning i Karibien.

Fakta: Topp 10 - sol och badresor under sportlovet:

1. Gran Canaria

2. Teneriffa

3. Phuket

4. Bangkok

5. Cancun

6. Miami

7. Krabi

8. Dubai

9. Lanzarote

10. Malaga

ANNONS