Sex sätt att förlänga mobilens batteritid

ANNONS
|

Sommaren är här och är du i värmen slukar din smarta mobil mer av laddningen än i behaglig inomhustemperatur. Men är du inne med din mobil är ångesten för att batteritiden ska ta slut antagligen inte överhängande.

Läs också: Många farliga mobilladdare i svenska hem

Här kommer sex tricks för att minska mängden ström som mobilen använder per timme för att spara på den åtråvärda batteriladdningen när du är ute och rör på dig.

1. Skärmbelysning. Det är ju faktiskt ljust ute nästan hela dygnet på sommaren och då behövs ju mer ljus för att se vad det står. Dra ner på ljusstyrkan så lågt som är bekvämt för din syn. Förkorta också skärmbelysningstiden innan den släcks vid varje användningstillfälle.

ANNONS

2. Appar och notiser. Avaktivera de appar som du inte behöver för tillfället, samt notiser från Facebook eller andra ställen. Eller stäng åtminstone av att mobilen ska vibrera vid notiser och pushar.

3. Uppdatera. De nya versionerna är smartare, oftast, än de gamla och optimerar batteriets prestanda.

4. Bluetooth och wifi. Ett självklart strömspararknep, men ack så lätt att glömma av. Om du inte använder din blåtand för tillfället eller inte har tillgång till trådlöst nät: stäng av. Görs på hemskärmen på din smarta mobil.

5. Gps. Håller ständigt koll på var du befinner dig. Stäng av den när du inte behöver använda den. En gps kan dra så mycket som en femtedel av energiförbrukningen. Hittas i iphone under inställningar > integritetsskydd > platstjänster och i androider under inställningar > plats och säkerhet > använd gps-satelliter.

6. 3G och 4G. När du inte behöver surfa sparar du värdefull batteritid genom att stänga av dem. De drar mer ström än både Edge och GPRS.

Det är viktigt att ladda och ladda ur mobilen helt och hållet minst en gång i månaden, eftersom batteriet behöver brukas för att inte förlora kapacitet.

Källor: Tele2 med flera

ANNONS
ANNONS