Tillvaron har förändrats rätt rejält de senaste åren för radioprofilen Morgan Larsson, aktuell varje söndag med programmet "SöndagsMorgan i P4". Från att ha varit en barnlös 48-åring har han nu plötsligt blivit en 50-årig trebarnspappa. "Nu är mitt liv jättebra", konstaterar han.
Tillvaron har förändrats rätt rejält de senaste åren för radioprofilen Morgan Larsson, aktuell varje söndag med programmet "SöndagsMorgan i P4". Från att ha varit en barnlös 48-åring har han nu plötsligt blivit en 50-årig trebarnspappa. "Nu är mitt liv jättebra", konstaterar han. Bild: Tommy Holl

Radioprofilen Morgan har landat i familjelivet

Radioprofil, författare, en kaffemissbrukare med kreativitets-adhd, logistisk artist och numera trebarnsfar. Han har en bred repertoar, Morgan Larsson.

ANNONS
|

Det dröjde 48 år innan Trollhättesonen var redo att bilda familj. Så länge var han barnlös, men sedan gick det fort, 49 år fyllda var han plötsligt stadgad med stora kärleken Emma och far till tre barn, tvååringen samt de båda tvillingarna som snart fyller ett år.

Livet han levde är ett minne blott och lika glad för det är Morgan. Han har verkligen landat i familjelivet i Landvetter.

– Jag har aldrig haft varken en lust eller en längtan efter barn och familj tidigare, men när jag träffade Emma för tre år sedan så kändes plötsligt allt så självklart. Nu är mitt liv jättebra, säger han.

ANNONS
Bild: Tommy Holl

Det krävs betydligt mer planering för att få ihop vardagen, men Morgan har blivit mer effektiv och kan på så sätt ändå få ihop både jobb och privatliv.

Han lyssnar exempelvis på poddar och böcker på högre hastighet för att hinna med. I dag jobbar han inte heltid men han sänder fortfarande populära SöndagsMorgan, P4-programmet som har miljonpublik varje vecka. Han är också igång med ett nytt bokprojekt som kan landa i något stort, vad kan han inte prata om ännu.

– Jag har insett att kreativiteten spirar när man har småbarn. Det trodde jag kanske inte, säger 50-åringen.

Kickstartar med kaffe

Han erkänner utan omsvep att sömnen inte är vad den har varit, men med en rejäl balja kaffe som kickstart på dagen, några tupplurar och joggingturer inemellan, har han ändå kontroll på tillvaron och allt som måste hinnas med.

Hans tredje roman "Kistbyggarna" kom just innan tvillingarna föddes. Den handlar kortfattat om ett gäng kursdeltagare som samlats för att bygga kistor.

– Idén föddes när jag läste en liten notis om att det skulle vara just en sådan kurs i Uddebo utanför Borås. Jag började fundera kring det, om varför man går en sådan kurs, vad deltagarna skulle prata om där, varför de hade sökt sig dit och till slut insåg jag att jag hade en massa bokkaraktärer med olika livsöden som kunde bli en bra historia.

ANNONS
Bild: Tommy Holl

Morgan lämnade Trollhättan för Göteborg 1992. Dels skulle han börja spela i ett band och innan han visste var han skulle göra av all sin kreativitet läste han enskilda kurser, bland annat en grundkurs i musikvetenskap, där han träffade vännen och programledaren Christer Lundberg.

När Morgan sedan fick chansen att vara sidekick till honom 2003 blev han tack vare en mängd lyckosamma omständigheter kvar i programmet och under mer än ett decennium sände de Christer i P3 tillsammans.

I fäders spår till Mora

I dag är det mycket annat som upptar Morgans tid. Som när han bestämde sig för att åka Vasaloppet för första gången i vintras tillsammans med flickvännen.

– Man fick sakta men säkert vänja kroppen vid fysisk ansträngning över lång tid, vi var ute och tog allt längre promenader, joggade och jag var borta och körde på inomhusskidspåret på Kviberg, 50 varv krävdes för att få ihop mina kilometer. Det var verkligen en total avsaknad av stimuli. Jag är glad över att jag genomförde Vasaloppet till slut, men det var jäkligt tungt.

Och han älskar att leka med barnen.

– Vi kör en inte smita-lek i soffan, ungarna kryper iväg åt alla håll och jag står och ser till att de blir kvar i soffan. Det blir nästan att jag står och jonglerar med barnen, ett rejält fyspass är det i alla fall, säger han och skrattar.

ANNONS

Blivit en bättre kock

Som trebarnsfar ägnar Morgan också mer tid åt matlagning och han menar att han har förbättrat sina matlagningsfärdigheter en hel del de senaste åren.

– Det blir en ganska behaglig frizon för den som lagar mat och det är kul att försöka hitta rätter som alla gillar. De som lyssnar på mitt radioprogram har kanske märkt att jag delar med mig av betydligt fler recept i programmet nu också.

Att pendla mellan det ensamma skrivandet och det sociala radiopratandet är en perfekt kombination för Morgan. Kvar till familjen blir en harmonisk pappa och pojkvän.

Morgan Larsson

Ålder: 50 år.

Familj: Emma och tre barn.

Yrke: Journalist och författare.

Född: I Trollhättan.

Bor: I Landvetter.

Utgivna romaner: "Radhusdisco" (2010), "Det opålitliga hjärtat" (2014) och "Kistbyggarna" (2019).

Lästips: "Ålevangeliet" och klassikern "Röde Orm".

Tittar på: Larry David och nyss sträcktittade vi på Love on the spectrum på Netflix.

Lyssnar på: Böcker och poddar.

Musik: Lana del Rey, Kjell Höglund, Zhu och John Grant.

ANNONS