Maten i framtiden kan bli modifierad, vegetarisk och ännu mer hållbar
Teknikoptimism. Effektivare sätt att ta tillvara på maten. Och mer växtbaserad kost – kanske i form av alger? Det är idealen för den nya matgenerationen, enligt matetnologen Håkan Jönsson. På Chalmers pågår samtidigt forskning kring hur havets resurser kan användas bättre.
– Teknik är enda vägen till ett hållbart ätande, säger Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
eller:
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
Därefter 50% rabatt i 3 mån., sedan ord. pris.
Ingen bindningstid.
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.