Efter 27 år i rutan känner sig programledaren Kristin Kaspersen trygg och hon gillar direktsändningens intensiva närvarokänsla. "Det händer där och då och kan inte göras om, jättehäftigt", säger hon inför sin 50-årsdag. Bilden till vänster är hämtad från Idrottsgalan i fjol.
Efter 27 år i rutan känner sig programledaren Kristin Kaspersen trygg och hon gillar direktsändningens intensiva närvarokänsla. "Det händer där och då och kan inte göras om, jättehäftigt", säger hon inför sin 50-årsdag. Bilden till vänster är hämtad från Idrottsgalan i fjol. Bild: Katarina Di Leva

Kristin Kaspersen låter magkänslan styra vägvalen

Tv-personligheten Kristin Kaspersen har aldrig planerat sin karriär utan “halkat in genom olika dörrar”.
– För mig är drivkraften lustfylldhet, att det är kul att jobba, säger hon.

ANNONS
|

Bokaktuella Kristin Kaspersen har lång och gedigen erfarenhet som programledare för bland annat “Nyhetsmorgon”, "Biggest Loser" och "Spårlöst" på TV4 och i Sveriges Television har hon lett “Idrottsgalan” vid flera tillfällen. Redan som 24-åring förärades hon Hylandpriset som Sveriges mest populära tv-personlighet.

– Det är svårt för mig att svara på vad som gör mig populär. Förhoppningsvis gör jag mitt jobb bra. Jag är engagerad och gör bara det som jag gillar. Det ger trovärdighet, säger hon.

Hon tycker om möten och att förmedla personliga historier och även efter 27 år i rutan tas alla arbetsmoment på största allvar.

ANNONS

– Jag tänker “det här blir spännande att berätta”. Förhoppningsvis gör det att jag kan förmedla historierna bättre.

Hon känner sig trygg på scen och gillar direktsändningens intensiva närvarokänsla.

– Det är nerv i det. Det händer där och då och kan inte göras om. Jättehäftigt!

Dotter till "Lill-Babs"

Sedan 2013 kan Kristin Kaspersen även titulera sig författare. Då debuterade hon med en bok om träning och hälsa. Sedan dess har ytterligare tre böcker tillkommit.

– Det har varit en fin resa. Jag tycker om att skriva när jag känner för det.

Just nu är hon aktuell med boken “Tacksamhet” som handlar om att försöka vända negativa tankar till positiva genom att välja en lite bättre tanke än den man har fastnat i.

– Genom att välja ett annat förhållningssätt kan man hantera stressen lättare.

Barbro "Lill-Babs" Svensson sjunger allsång med dottern Kristin Kaspersen i publiken under Allsång på Skansen för sex år sedan.
Barbro "Lill-Babs" Svensson sjunger allsång med dottern Kristin Kaspersen i publiken under Allsång på Skansen för sex år sedan. Bild: Bertil Enevåg Ericson

Kristin är dotter till en av Sveriges mest älskade artister, Barbro "Lill-Babs" Svensson, som gick bort i fjol. Man kan undra om det har varit mest på gott eller ont att vara kändisbarn.

– Jag vet inget annat och kan därför inte värdera det. För mig handlar det om att ha haft världens bästa mamma och det är bra.

En kreativ person

Med mamma som artist och pappa som sjukgymnast drömde hon både om att jobba på teater och som sjukgymnast under uppväxten i Stockholm. Med facit i hand blev hon på sätt och vis både och: förutom en lång karriär i tv-rutan inriktar sig två av hennes böcker på hälsa, träning och välmående.

ANNONS

Drömmar i all ära, Kristin Kaspersen har inte planerat sin karriär utan “halkat in genom olika dörrar”. Bland annat jobbade hon som bartender och servitris och utbildade sig till flygvärdinna innan hon gjorde sin entré i tv-världen som väderpresentatör för TV3 Norge.

– Jag testade en massa olika yrken för att jag inte visste vad jag ville göra. Men jag tyckte om skapandet, kreativiteten och berättandet i tv. Jag är en kreativ person så det är klart att det är skönt att jobba med det.

Magkänslan som styr

Vägledande för färdriktningen är magkänslan.

– Jag lever väldigt mycket som jag känner här och nu. När jag har tänkt framåt har jag missat det som pågår just nu och det är tråkigt. Jag är öppen för nya möjligheter. Om jag låser mig ser jag inte det som är omkring mig.

Att hon inte har tröttnat beror på omväxlingen på jobbet. Och på lusten.

– För mig är drivkraften lustfylldhet, att det är kul att jobba.

Kristin Kaspersen vann tillsammans med danspartnern Calle Sterner finalen i "Let's dance" 2019. "Det var roligare än jag någonsin kunnat föreställa mig", säger hon.
Kristin Kaspersen vann tillsammans med danspartnern Calle Sterner finalen i "Let's dance" 2019. "Det var roligare än jag någonsin kunnat föreställa mig", säger hon. Bild: Fredrik Sandberg

Kanske var det därför som hon ville medverka i “Let´s dance” tidigare i år – som hon dessutom vann.

– Lockelsen var att jag ville lära mig att dansa och se hur mycket jag lär mig med en privatlärare varje dag. Det var roligare än jag någonsin kunnat föreställa mig!

ANNONS

Träning en del av livet

Förutom jobb och dans består livet av träning.

– Det är en del av livet för mig, lika viktigt som att sova och äta. Kondition, rörlighet och styrka fyra till fem gånger i veckan ger mig bra balans. Träningen gör att jag orkar mer och blir piggare.

Finns det då tid för annat i livet?

– Massor! Jag har ju mina barn, min familj och mina vänner. Eftersom jag håller det för mig själv tror folk att jag inte har det, men det har jag.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

– Jag är nog rätt envis, driven, väldigt positiv till mycket och bryr mig om andra människor. Jag är ofta glad.

Några framtidsplaner finns inte. För Kristin Kaspersen är det här och nu som gäller.

– Jag har det väldigt skönt just nu där jag är. Jag vill fortsätta och växa i det.

Kristin Kaspersen

Ålder: Fyller 50 år den 30 september.

Gör: Programledare och författare.

Familj: Sönerna Filip, 22, och Leon, 15 år.

Bor: Stockholm.

Så firar hon födelsedagen: Med vänner och familj.

Om att fylla 50: “Det känns fantastiskt att vara i den åldern. Jag är mitt i livet!”

Bästa sättet att varva ned: “Att kolla på tv med min son.”

Favoritmat: “Allt som har med grönsaker att göra. För att det är gott!”

Kärlek: “Kärlek är allt!”

ANNONS