Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vill du sätta smaklökarna på prov har vi ett tips: ansök till konsumentpanelen. Bild: Anna von Brömssen
Vill du sätta smaklökarna på prov har vi ett tips: ansök till konsumentpanelen. Bild: Anna von Brömssen

Vill du bli en av de unga tyckarna i konsumentpanelen?

Nu är snart tiden ute för att söka till vår konsumentpanel. Vi vill särskilt påminna dig som är under 20 att söka. Vem gillar inte att testa årets glassar och semlor?

Varje år testar konsumentpanelen just semlor, men också kräftor och fyrverkerier. Utöver det blir det massor av smaktester av nya och traditionella produkter. Konsumentpanelens åsikter om livsmedel är viktiga för oss på redaktionen och läsningen ger både glädje och vägledning till konsumenternas val. Det vet vi efter alla år med reaktioner från läsekretsen.

Snart har den nuvarande panelen som arbetat under 2018/2019 avslutat sitt år och vi letar därför efter nya provsmakare av livsmedel och testare av köksredskap och annat.

Vill du vara med och sätta avtryck? Ansök då om att bli medlem. Vi har plats för runt 40 "tyckare" och du kan bli en av dem.

Vi på konsumentredaktionen väljer ut panelen bland ansökningarna, så att olika åldrar och kön blir representerade. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenheter. Allt det här ska du berätta om i din ansökan.

Klassiska tester som återkommer

Under året som gått har panelen, förutom de återkommande klassikerna, också fått testa alkoholfri skumpa, osthyvlar, coca-cola och lufttorkad skinka. Vad det blir under det kommande teståret är inte bestämt, och du kan få vara med och påverka det, utöver de tester som görs varje år.

Årets festtest är semlorna, då finsmakarna samlas för att kora Göteborgs godaste semla.. Bild: Anna von Brömssen
Årets festtest är semlorna, då finsmakarna samlas för att kora Göteborgs godaste semla.. Bild: Anna von Brömssen

Du som söker till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de håller på ett par timmar. Uppdraget är tidsbegränsat till ett år. Vi har tester ungefär en gång i månaden med tolv deltagare varje gång. Alla får anmäla sitt intresse!

Det är alltid med en fotograf under testerna, som både tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, samt ibland film som kan läggas ut på tidningens sajt och i sociala medier.

Berätta utförligt om dig själv

Skriv till oss och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedlem. Just dina argument väger tungt när panelen väljs och det är de orden som kan avgöra att du blir en av de nya panelmedlemmarna.

Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda allra senast den 6 maj. Därefter görs urvalet av GP:s konsumentredaktion. Är du under 18 år kommer vi vilja ha alla vårdnadshavares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen.

Du kan antingen mejla in din anmälan till [email protected] eller skriva ett brev till Konsumentredaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg. Skriv "Konsumentpanelen" i ämnesraden på ditt e-brev och i hörnet på ditt vanliga brev.

Kom ihåg att hellre skriva lite för mycket än för lite om dig själv och särskilt i motiveringen. Hur funkar just dina smaklökar? Varför gillar du att testa? Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter: vi vill ha komplett adress, e-postadress samt telefonnummer där vi lättast når dig.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.