Världsberömd Göteborgsregissör fick rätt

Finnair har hamnat högt på Råd & Röns svarta lista över över bolag som struntar i kunderna. Och nu tvingas Finnair betala för försenade resor – däribland till den världsberömde Göteborgsregissören Ruben Östlund.

ANNONS
|

Råd & Röns svarta lista hamnar flygbolag som struntar i Allmänna reklamationsnämndens beslut att ersätta resenärer som drabbats av förseningar.

Enligt Råd & Rön är det fler bolag som vägrar att följa ARN:s beslut – för 2019 finns det 232 ärenden som berör 165 företag.

LÄS MER:"Det blir en spykavalkad som kommer att gå väldigt, väldigt långt"

Överst på listan hamnar det irländska lågprisflygbolaget Ryanair med 19 ärenden, men nu har även Finnair tagit sig ner i bottenstriden på värstinglistan med 16 ärenden.

I många fall väljer flygbolagen att inte ersätta kunder som drabbats av förseningar.

Ruben Östlund fick rätt mot Finnair

Men en som fått rätt mot Finnair är den prisade Göteborgsregissören Ruben Östlund, som bland annat fått Guldpalmen för filmen The Square.

ANNONS

Av en tingsrättsdom framgår att han och ytterligare två personer ska få ersättning för en Thailandsresa som blev försenad i fjol. De klagade och krävde ersättning, men tvistemålet fick till slut avgöras av domstol, skriver nyhetsbyrån Siren.

Finnair har tagit sig in på Råd & Röns svarta lista – men en klagande Göteborgsregissör fick faktiskt rätt.
Finnair har tagit sig in på Råd & Röns svarta lista – men en klagande Göteborgsregissör fick faktiskt rätt. Bild: Finnair

De klagande får nu drygt 6 000 kronor var, plus ersättning för rättegångskostnader på cirka 2 600 kronor.

Finnair hade totalt fått 16 klagomål, och skulle enligt ARN:s beslut ersätta sina kunder med närmare 106 000 kronor.

Totalt är det den här gången 23 reseföretag som är skyldiga sina kunder drygt 540 000 kronor, enligt Arns rekommendationer.

Fakta: Företagen med flest nya anmälningar på Svarta listan

1. Ryanair, Dublin (19)

2. Finnair, Helsingfors (16)

3. Vueling, Barcelona (10)

4. Hemrett, Göteborg (5)

5. Fixofix (FXFX Installation & Service AB), Sollentuna (4)

6. 75:ans bil, Norrköping (4)

7. ABS Wheels, Arlanda stad (3)

8. City Bil, Borås (3)

Källa: Råd & Rön

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS