Dags att ansöka till vår populära konsumentpanel

Har du väntat länge? Nu kan det vara din tur att vara med i GP:s populära konsumentpanel som utser godaste glassnyheten, bästa julskinkan och mycket mer under ett år. Det är dags att ansöka om att vara med i uttagningen till panelen.

ANNONS
|

Och just det där med vad som står i din ansökan är viktigt. Den ska innehålla alla uppgifter som vi behöver och du ska dessutom motivera varför vi ska välja just dig. All information står i faktarutan lite längre ner.

GP:s konsumentredaktion tar varje år ut runt 40 deltagare som ska bedöma livsmedel och ibland andra produkter.

Som exempel har panelen under det gångna året förutom det klassiska semletestet fått testa kräftor, ost, kaffe, aioli, vegobollar, choklad och leverpastej. Deltagarna har dessutom hunnit genomföra långtidstester av handkrämer och kroppslotioner.

Tidsbegränsat uppdrag

Vi på konsumentredaktionen väljer ut panelen så att den ska bli så bred som möjligt bland annat i åldersfördelningen. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenheter.

ANNONS

Allt det här ska du berätta om i din ansökan.

Tryck gärna extra på varför just du skulle bli en bra medlem i konsumentpanelen och vad du kan bidra med i gruppen.

Obetalt uppdrag

Du som söker till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de håller på ett par timmar. Uppdraget är tidsbegränsat till ett år och det är inget som du får betalt för. Vi har tester ungefär en gång i månaden med en grupp på tio-tolv deltagare varje gång.

Det är alltid med en fotograf under testerna som tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, och filmar ibland. Allt kan läggas ut på såväl gp.se som syskontidningarna, samt i sociala medier.

Berätta utförligt om dig själv

Skriv till oss och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedlem. Kom ihåg att hellre skriva lite för mycket än för lite om dig själv och särskilt i motiveringen.

Sista ansökningsdag är på annandag påsk, den 10 april, och har du tänkt att ansöka – gör det med en gång så blir det gjort. Därefter görs urvalet av GP:s konsumentredaktion.

ANNONS

Är du under 18 år kommer vi att vilja ha alla vårdnadshavares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen.

Du kan antingen mejla in din anmälan till konsumentpanelen@gp.se eller skriva ett brev till Konsumentredaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg. Skriv "Konsumentpanelen" i ämnesraden på ditt e-brev och i hörnet på ditt vanliga brev.

Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter: vi vill ha komplett adress, e-postadress samt telefonnummer där vi lättast når dig.

Läs igenom din ansökan en extra gång så du ser att du har fått med allt som vi behöver för att underlätta vårt arbete.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post. Uppdraget varar ett år, från månadsskiftet maj/juni och vi startar med ett informationsmöte i mitten av maj.

Så här ansöker du – sista dag 10 april 2023

Din intresseanmälan måste innehålla:

• Namn

• Ålder

• Motivera varför du skulle passa bra i konsumentpanelen

• Dina intressen

• E-post, adress och telefonnummer

Mejla ansökan till konsumentpanelen@gp.se och skriv ANSÖKAN i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan senast den 10 april.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

LÄS MER:Här är alla våra testvinnare – från aioli till sällskapsspel

LÄS MER:Test: Här är det godaste bryggkaffet av åtta sorter

LÄS MER:Det bästa bordsmargarinet enligt konsumentpanelen

Missa inte det senaste från GP Konsument!

Nu kan du få alla konsumentnyheter, tester, guider och jämförelser som en notis direkt till din mobil eller läsplatta genom att klicka på följ-knappen vid taggen Konsument. Läser du via appen hittar du den under artikeln och på sajten överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS