Huset i Palm Springs har fastnat i 70-talet

I Palm Springs ligger ett hus där tiden stått stilla sen 1970-talet. Ägaren som köpte huset i slutet på 1960-talet gjorde om det helt och i sin stil, där favoritfärgen rött får dominera. Nu kan du titta in i det unika huset som nu är till salu.

ANNONS
|

1969 köpte rörmokaren Jack Stephan ett hus i soliga Palm Springs, Kalifornien. Ett par år efter köpet lät han göra om husets insida för 750 000 kronor. Tapeter, mattor, draperier och möbler skräddarsyddes och det blev allt annat än en färglös inredning. Det mesta gjordes i hans favoritfärg, rött med inslag av bland annat senapsgult, orange och cerise.

Det sägs att Jack var en färgstark person precis som sin inredning och garderob. Och huset användes flitigt för glada fester och kortkvällar under åren han bodde där. Han och hans fru bodde tillsammans i ”röda huset” ända tills han dog 2014.

ANNONS

De som ägt huset efter honom har bevisligen gillat hans stil, för de har valt att behålla det mesta av den unika inredningen med sammetstapeter, tidstypiska möbler och de djupa ullmattorna.

Huset har en orange tvättstuga

Nu är huset till salu och det är onekligen ett unikt hem som säljs. För 20 miljoner kronor får man ett hus på 300 kvadratmeter innehållande bland annat fyra sovrum, fem färgglada badrum, ett rött nedsänkt vardagsrum med bar och öppen spis, matsal med stora plyschstolar, ett frukostrum, ett kök i brunt och senapsgult och en orange tvättstuga.

LÄS MER:Huset i Somerville är inrett i starka pastellfärger – överallt

LÄS MER:Kat Von D säljer sitt unika hus i LA med röd pool

LÄS MER:Huset i Palm Springs är en färgbomb – nu är det till salu

ANNONS