Kokkaffet är tillbaka

ANNONS
|

På familjeägda Indiska thé- och kaffemagasinet i Göteborg har försäljningen av kokkaffe ökat stadigt de senaste tre åren. Förr var det mest äldre som aldrig slutat med sitt grovmalda kaffe, men i dag är det människor i alla åldrar.

Intresset för bönornas ursprung är här för att stanna. När espressohajpen har börjat svalna söker kaffedrickarna nya smakupplevelser.

-Man ska koka sitt kaffe med så varmt vatten man kan. En bryggare släpper igenom vattnet vid 80-85 grader. Då är det för kallt för att det ska släppa igenom aromen. Det är därför många fastnar för kokkaffet, säger Sten-Åke Stehage.

Dottern Camilla Stehage tror att det har att göra med vintagetrenden. Vi anammar fler inslag av den livsstil våra far- och morföräldrar hade och saktar ner tempot.

-Kokkaffe måste du stå och passa, men samtidigt får du upplevelsen och lär dig hur du vill att ditt kaffe ska smaka. Personligen så vill jag att det ska gå undan när jag jobbar. Men när jag har semester maler jag alltid mitt kaffe själv och kokar det. Det är en helt annan grej, säger hon.

ANNONS