Därför är människor plötsligt rädda för flera vanliga matoljor
Oljor som ofta används i matlagning pekas plötsligt ut som roten till en lång rad hälsoproblem. Behöver du vara orolig? Nej, enligt Livsmedelsverket. Ja, men bara om oljorna hettas upp, menar professorn i biotoxikologi.
– De bildar gifter vid höga temperaturer. Det är ett hälsohot som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet, säger Martin Grootveld, professor i bioanalytisk kemi.
Denna artikel är endast för prenumeranter.
Prova Nyhetssajt
2 månader för 1 kr
sedan 50% rabatt i 3 mån, därefter ord. pris.
Ingen bindningstid.
Redan prenumerant? Logga in för att läsa:
Kommentarer
Vad tycker du?
Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.