Vi välkomnar Inredningsvis som ny blogg på GP.se

ANNONS
|

Hej och välkommen! Berätta om dig själv!

– Jag heter Maria bor i Göteborg, närmare bestämt i Majorna. Jag driver en av Sveriges populäraste inredningsbloggar Inredningsvis.se. Mitt motto på bloggen är att det alltid går att få det lyxigt hemma även med en liten budget. Jag är annars en kreativ rastlös själ, ständigt på jakt efter nya spännande projekt. Jag älskar allt som är vackert i vardagen, havet, sommaren i Göteborg, katter, dricka grönt te i Haga och säger aldrig nej till en go mörk choklad med havssalt.

Vad kommer du skriva om?

– Det blir en rejält blandad kompott om allt inom hem och uteliv. Jag ger såklart även regelbundet tips hur ni får ett snyggt hem billigt. Inredningsvis fokuserar inte så mycket på trender som andra bloggar, utan mer på hur ni får ett personligt hem att trivas i länge. Vare sig ni gillar modern, klassisk, New England eller lantlig inredning lovar jag att Inredningsvis kommer att leverera.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Billig heminredning online – sex webbshoptips

Vad gillar du själv för inredningsstil?

– Jag älskar modernt lyxig inredning med en lätt touch av Orientaliskt. Frasiga sidengardiner eller sexig sammet är mina två favorit material. Jag tror även mycket på Feng Shui och att inredning påverkar oss mycket mer än vi tror. Sedan gillar jag även mer färg i inredningen, vi måste våga ta i mer med färgsättningen helt klart i Sverige. Mer färg åt folket!

Vad är du mest nöjd med i ditt eget hem?

– Det är helt klart min öppna spis i vardagsrummet, den ger rummet en mysfaktor det inte hade innan. Sedan älskar jag mitt sovrum med vinröda sammetsgardiner och en tjock lyxig sänggavel to die for. Mitt tips till alla är att inreda efter hjärtat och inte efter vad grannen har. Senast gjorde jag även en rejäl make-over i köket och den är jag stolt över. Ni kan även se den på bloggen i en så kallad före/efter mitt kök special.

LÄS OCKSÅ: 6 soffbord som förstorar litet vardagsrum

Du verkar ha bestämt dig för att jobba mycket med konkreta tips och knep mot dina läsare, inte bara inspirera. Hur kommer det sig?

ANNONS

– Inspiration hämtar de flesta på Instagram numer och då får man ju leverera något annat. Jag har märkt ett stort intresse för mer konkreta tips inom hemmet och många läsare har även tackat mig för dem. Mitt favorit inlägg är det om hur man förstorar en liten lägenhet. Många bor allt mindre och då är det viktigt att tipsa hur man kan få till det bra även på en liten yta.

Var gillar du själv att fynda i Göteborg?

– Det beror på vad jag ska köpa! Inom inredning finns det många bra butiker i Göteborg. Några återkommande favoriter är MIO i Frölunda, Iems på Kaserntotget, Gårda textil och Grönbergs interiör. Ett tips för alla er som älskar retro fynd och loppis är butik Majornas saker från förr på Mariaplan.

Har du några snabba tips för hur man kan ljusa upp tillvaron i vinter?

– Brassa på ljusen i alla former, pynta soffan med nya kuddar, köp ett par lyxiga sammetsgardiner och Fredagsmys med ett rejält glas värmande vin.

Här hittar du Inredningsvis på GP:s bostadskanal

ANNONS