Utnyttja rummets alla skrymslen och vrår – här är de smartaste tipsen

Det gamla skåpet, tvättstugan eller den smala korridoren – alla döljer kvadratsmarta ytor som bara väntar på att användas.

I många hem gömmer sig små hörn som vi inte riktigt vet hur vi ska utnyttja. När du varken kan ha en säng, soffa eller bord i rummet, vad kan du då använda det till? Faktum är att det finns möjlighet att använda de små ytorna till saker som du kanske aldrig tänkt på – här är 8 olika exempel.

Skandinavisk Barnrum by SoNo architects

SoNo architects

1. En lång, smal gång är ofta svår att möblera och utnyttja ordentligt. Ett tips är att göra om ytan till en extra spännande lekmiljö för barnen. Formen på rummet gör det perfekt för en lång tågbana, som säkert skulle vara i vägen på andra ställen i hemmet.

Contemporary Barnrum by Siol

Siol

2. Ett inbyggt skåp kan självklart användas till förvaring – men har du funderat över andra kreativa lösningar? Här har en djurvänlig familj skapat ett litet krypin till katten. På samma sätt kan man också göra om ett gammalt inbyggt skåp till en läs- eller lekhörna till de yngsta barnen.

LÄS MER: 8 sätt att maximera förvaringen i sovrummet

Contemporary Kök by Palmerston Design Consultants

Palmerston Design Consultants

3. Om du bor i en lägenhet med flera små hörn skulle du kunna utnyttja dessa till ett platsbyggt minikök eller ett litet fint kontor. För även om man har knappt med utrymme, ska det inte behöva stoppa en från att ha ett snyggt hem. Se möjligheterna istället för begränsningarna.

Skandinavisk Tvättstuga by Red Lily Renovations

Red Lily Renovations

4. Det kan kännas svårt att inreda ett smalt och litet rum, där både tvättplats och förvaring ska finnas. Men det brukar fungera om man bara placerar möblerna vid den ena sidan av rummet, och utnyttjar alla kubikmetrar. På så sätt känns ytan inte lika smal, då du skapar rena, raka linjer samtidigt som du sparar golvyta.

Skandinavisk Hall by Shift Interiors

Shift Interiors

5. Att inreda en smal korridor kan som sagt vara lite knepigt. Men med de rätta färgerna, och ett par tavlor på väggarna, kan du göra stor skillnad. I en smal gång som här, är det bättre att undvika möbler på golvet, då rummet kommer verka ännu mindre. Men med de ljusa tavelramarna mot de gråa väggarna får man känslan av ett exklusivt galleri, som visar din personliga utställning.

SE OCKSÅ: Fråga experten: Så maximerar du förvaringen hemma i 10 steg

Nyklassisk Entré by Braam's Custom Cabinets

Braam's Custom Cabinets

6. En annan möjlighet när man vill utnyttja små skrymslen optimalt, är att göra om dem till skåp. På det sättet skapar du plats till förvaring, som alltid kan vara bra att ha. Om du bygger skåpet i en hall, som här, kan du enkelt göra rummet större genom att bara öppna dörrarna – och vips – så har du både sittplats och garderob i ett.

Skandinavisk Förvaring & garderob by Moodhouse Home Service AB

Moodhouse Home Service AB

7. Ett av de bästa knepen för att utnyttja små utrymmen, är att använda dem som walk-in-closet. En genial förvaringsidé, om du har ett rum som är för litet för att vara ett vardagsrum eller sovrum, men stort nog till att rymma hyllor och skåp.

Skandinavisk Förvaring & garderob by Egue y Seta

Egue y Seta

8. Om rummet är väldigt smalt, se då till att alla detaljer är samlade på en och samma sida. Det ger mer luft, ro och överblick.

BERÄTTA!
Har du förvandlat ett litet rum hemma hos dig? Dela gärna med dig av en bild nedan!

SE VIDARE: Förvaring: Få ordning på leksakerna i alla hemmets rum


 Finn mer information på Houzz.se 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.