Tjuvkika på toppvåningarna i Karlatornet

På fredagen visas för första gången planerna på de 12 toppvåningarna i Karlatornet upp. Här kan du Tjuvkika på lyxlägenheterna i den omdiskuterade skyskrapan redan nu.

ANNONS
|

– Det här är extremt unikt. Att en byggherre vågar ta ut svängarna på det här sättet är fantastiskt för Sverige i världen, säger Niklas Berntzon, vd på mäklarbyrån Eklund Stockholm New York, ESNY som förmedlar lägenheterna i Karlatornet.

Läs mer: Rekordpris för lägenhet i Göteborg

Byggherren han syftar på är Ola Serneke, vd för byggbolaget Serneke AB, som i samarbetemed investeringsbolaget Nordic Real Estate Partners, NREP, ansvarar för byggplanernai Lindholmen på Hisingen i Göteborg.

Bildspel: Så kan Karlatornet förändra din utsikt

Våningarna 70 till 73

På fredagen kommer en ny hemsida läggas uppför att presenteralägenheterna på de fyra högsta våningarna, i vad som planeras bli nordens högsta byggnad med sina245 meter.

ANNONS

Lägenheterna som är 12 till antalet, kommer variera i storlek från 50 upp till hela 360 kvadratmeter.

De fyra största lägenheterna, på 360 kvadratmeter vardera, kommer att ligga högst upp i byggnaden och i olika vädersträck.Lägenheterna kommer att ha upp till åtta meter i takhöjd och en egen hiss i upp till den privata takterrassen med pool

Ingen av de 12 så kallade"penthouse"-lägenheterna kommerha en takhöjd under fyra meter.

–På vissa platser kommer det även finnas dubbel och rentav trippel takhöjd, säger Niklas Berntzon.

Bildspel:Göteborg före och efter Karlatornet

Inget klartecken för byggstart

Ända sedan byggplanerna på området Karlastaden blev offentliga harde varit föremål för diskussion,isynnerhet planerna på Karlatornet.

Läs mer: Planerna på Karlatornet överklagas

Trots att byggplanerna fått klartecken av kommunfullmäktige så är projektet tillfälligt stoppat.Anledningen äratt Länsstyrelsen och Trafikverket begärt mer underlag om bebyggelsen. Länsstyrelsen har bland annat ifrågasatt säkerhetsaspekter i byggplanerna.

Ola Serneke själv var allt annat än oroad närhan tidigare i somraskommenterade Länsstyrelsens krav på underlag.

– Ärendet ska bara kompletteras med två avtal mellan kommunen och Trafikverket, så det är en formsak som ska lösas. Vi jobbar på mot en byggstart i höst som planerat, saOla Serneke.

I skrivande stund har dock Länsstyrelsen inte förändrat sin hållning, meddelar ansvarig utredare i en kommentar till GP.

ANNONS

Fakta om lägenheterna på våning 70-73

  1. 12 lägenheteri olika storlekar, från ca 30 till 360 kvm.
  2. De fyra lägenheterna högst upp sträcker sig över tre plan och här kan den som flyttar in njuta av internhiss och privat terrass på toppen.
  3. Erbjuds i första hand till en kö avintressenter.

Källa: Eklund Stockholm New York.

ANNONS