Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Snygga sätt att gömma din TV

Visst är det härligt med seriemaraton och filmkväll men en stor skärm är inte så snygg när den är avstängd. Så här inreder du smart med TVn.

Det finns flera genomtänkta sätt att få bort den stora svarta rektangeln som så ofta finns i fokus i våra vardagsrum. De kan gömmas i skåp, kamoufleras med hjälp av svart bakgrundsfärg eller bli del av en fin tavelvägg. Ska du planera ett helt nytt hem, kanske med hjälp av en arkitekt, är det perfekt att bygga in TVn i en vägg, kanske över en eldstad eller bakom en skjutvägg som kan dölja den när tittandet tagit slut.

by Isabelle McAllister

Isabelle McAllister

Skapa en synvilla 
Väggfärg kan kamouflera TV:n på ett effektivt sätt. Inredaren Isabelle McAllister jobbar innovativt med färg och i projektet tillsammans med Beckers använde hon rosa och svart för att dölja TVn fast den står framme. En svartmålad panel bakom skärmen gör att den syns ännu mindre, och smälter in i omgivningen.

Populära artiklar

Skandinavisk Matplats by Henrik Nero

Henrik Nero

Gammaldags charm
Att göra om ett linneskåp till TV-skåp är perfekt för dig som gillar shabby chic-stilen, eller bara tycker om att handla vintage. Fynda ett gammalt skåp i funkis, industriell eller annan stil som kan få nytt liv som höjdpunkten i ditt rum. Måla den sedan vit eller annan vacker färg, ta bort hyllor och borra hål för sladdar på baksidan. Om du inte vill göra det själv kan du fråga ett snickeri om hjälp, här hittar du hantverkare.

Houzz-foto

Gömda skatter
Inredaren och trädgårdsarkitekten Adddesign har gjort om ett gammalt skåp till förvaring för TVn, där man enkelt stänger dörrarna för skärmen när man tittat klart.

by David design

David design

Rörligt motiv
En TV på hjul kan du gömma bakom en vägg eller flytta till en annan del av rummet om ni vill fokusera bara på varandra i soffan för en stund. Det här stativet gör dessutom att TV:n blir en tavla när den visar stillbild.

TV-stället med inspiration från ett tavelstaffli heter Jazz och är designat av Richard Larsson, som driver företaget Artdust

Contemporary Vardagsrum by Ernesto Santalla PLLC

Ernesto Santalla PLLC

Industriell Vardagsrum by Ernesto Santalla PLLC

Ernesto Santalla PLLC

Contemporary Allrum by Eoin Lyons Interiors

Eoin Lyons Interiors

Stor konst 
Dölj skärmen med en skjutvägg som fungerar som tavla eller en hel fondvägg. Kanske inuti ett garderobssystem i sovrummet eller bakom bokhyllan i vardagsrummet? Motivet är helt upp till dig. Häng upp andra tavlor intill för att göra TV:n till en del av en tavelvägg.

Klassisk Sovrum by Hi-Tek Group

Hi-Tek Group

SparaMejla

Skandinavisk Vardagsrum by Trigueiros Architecture

Trigueiros Architecture

Stämningsfullt över öppna spisen
Hindra din TV från att konkurrera med den öppna spisen eller kaminen i rummet. Vikbara fotoramar kan fronta och är betydligt roligare att titta på än en svart skärm. Du kan även bygga på luckor eller skjutdörrar för att låta skärmen smälta in i murstocken. Ska du bygga helt nytt hus kan detta vara med i planeringen från början, se bara till att din arkitekt tar hänsyn till värmen från elden så TVn inte tar skada.

Modern Vardagsrum by House of Beatniks

House of Beatniks

Populärt med TV-löst hem
Trenden går mot allt större skärmar, men samtidigt prioriterar många bort TV:n i sitt hem. Vi tittar mer på individuella skärmar, på surfplattor och datorer, eller väljer helt enkelt att lägga tiden på annat. Hur man än väljer, hoppas vi att dessa tips hjälpt en bit på vägen.

Se fler inspirerande bilder på TV-skåp och förvaringslösningar

Läs vidare om smart förvaring:
Vad ska vi göra med TV:n?
Förvara smart runt sängen
Fråga experten? Maxa förvaringen i 10 steg

Läs också:
Fler smarta förvaringslösningar
Inspirerande kök

Finn mer information på Houzz.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.